Filmski prizori, pri katerih smo največkrat stisnili pavzo.
Kulturni izbor · film

Gledanje filmov se je iz kinematografov v veliki meri preselilo v udobje domačega doma, kjer si lahko določene prizore prevrtimo nazaj, pogledamo še enkrat, preskočimo najbolj grozen ali dolgočasen del ali pritisnemo na pavzo, da si podrobno ogledamo prizor ali preverimo, če smo res prav videli. Predstavljamo deset filmskih prizorov, pri katerih smo največkrat pritisnili pavzo.

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je na lestvici znameniti filmski prizor s Sharon Stone iz filma Prvinski nagon, ko ta med zaslišanjem v kratki beli oblekici prekriža noge brez spodnjih hlačk. Glede prizora z zgolj drobcem golote, ki ga povprečen gledalec tedaj sploh ni opazil, kroži zanimiva zgodba. “Verhoeven (režiser filma) me je prosil, naj slečem hlačke, da se na posnetku ne bi videl njihov rob. Obljubil je, da se ne bo videlo ničesar. Film nam je pokazal, tik preden smo odpotovali na canski filmski festival. Ko sem videla prizor, sem se počutila prevarano. Vstala sem in mu prisolila zaušnico,” je 22 let po znameniti sceni, ob kateri so vsi moški ustavili film, dejala Sharon Stone.

PREBERITE ŠE: To so najbolj vroče filmske scene v spodnjem perilu vseh časov

To pa še zdaleč ni edini filmski prizor, ko smo množično pritiskali na pavzo in podrobneje preučili prizor. Čeprav je velik del povezan z goloto –na lestvici je tudi prizor iz Volka iz Wall Streeta, a ne tisti s Katarino Čas (če bi merili zgolj slovenske gledalce, bi se ta gotovo znašel pri samem vrhu), pač pa tisti Margot Robbie, ko ta koketira z Leonardom DiCapriem –, so na seznamu tudi nežgečkljiv prizori, kot recimo prizor iz filma Vojna zvezd: Sila se prebuja.

10 filmskih prizorov, pri katerih smo največkrat pritisnili pavzo:

Divji časi na gimnaziji RidgemontOdpri galerijo

Celotni filmski prizori, ki smo si jih ogledali večkrat:


Film Life (2017) Filmski napovednik: Life (2017) Film The Promise (2016) Filmski napovednik: The Promise (2016) – najdražji neodvisni film v zgodovini Filmi v novembru 2016 Kino v jeseni 2016 – katerih filmov ne smemo spregledati v novembru? Dokumentarni film Before the Flood (2016) DiCapriev dokumentarec Before the Flood si lahko kratek čas ogledate brezplačno · · ·