Kauai, Havaji
Utrip mesta · destinacija

Priljubljenost določenih destinacij med leti variira – letos je Tajska bila verjetno najbolj priljubljen kraj za potovanje, a številni so se ji ravno zaradi tega želeli tudi izogniti. Če ne veste, kam bi v zemljevid sveta zabodli buciko, so tu destinacije, ki bodo v letu 2019 sanjske. Pripravite potne liste že zdaj!

Podatki, ki jih ponujajo Google Flights in Hotel Search, kažejo, da bo v prihajajočem letu vredno obiskati teh pet destinacij. Če bi se radi izognili navalu turistov, jih lahko obiščete že zdaj.

PONTA DELGADA, PORTUGALSKA

Porto in Lizbona sta v preteklosti dobili vso pozornost na Portugalskem, vendar napovedi pravijo, da bo leta 2019 sanjsko otočje Azori in prestolnica Ponta Delgada na otoku Sao Miguel. Poleg tega, da je tam dom muzejev, utrdb in stavb, ki segajo v 16. stoletje, bodo potniki, ki iščejo aktiven dopust na prostem še posebej navdušeni nad zeleno okolico otoka. Popoln čas za odhod je pozna pomlad ali zgodnje poletje, saj si boste v aprilu in maju lahko ogledali kite, junija pa so odlične temperature za pohodništvo in gorsko kolesarjenje po pokrajinah in naravnih lepotah, kot je termalni bazeni v dolini Furnas, vulkanski krater Lagoa do Fogo in jezero Sete Cidades, ki velja tudi za eno od sedmih naravnih čudes Portugalske.

KAUAI, HAVAJI

Maui je že zdavnaj pristal na seznamu dežel, ki jih je treba obiskati, vendar bo njegov ‘starejši brat’ Kauai doživel svojo slavo v letu 2019. Ta kraj je bolj pustolovski, obdan z neokrnjeno naravo in, kar je najbolj pomembno, ni skomercializiran. Tropski deževni gozd, pečine in bele peščene plaže obdajajo otok, vendar so tudi številni kraji, ki jih je treba obiskati, vključno z znamenitima Na Pali Coast in Waimea Canyon.

KILIMANDŽARO, TANZANIJA

Avanturistično potovanje postaja vedno bolj priljubljeno med različnimi starostnimi skupinami. Glede na Booking.com si vedno več potnikov prizadeva obiskati ‘divje in drzne’ destinacije. In ena izmed njih je zagotovo Tanzanija z najvišjo goro Kilimandžaro, kjer boste dobili veliko več, kot se zdi. Čeprav je pot po teh krajih zelo zahtevna, lahko pohodniki združijo pohodniško izkušnjo s safarijem in doživijo pravi ‘pustolovski afriški praznik’.

SAN LUIS OBISPO, KALIFORNIJA

Plaže, sonce, dogodivščine na prostem. To je Kalifornija, ki je popolna destinacija za oddih, na kateri lahko doživite veliko. Številne pohodniške in kolesarske poti nudijo čudovit razgled na Tihi ocean, vredno pa je obiskati tudi eno od treh vinskih regij – Paso Robles, Edna Valley in Arroyo Grande. V San Luis Obispo si lahko ogledate tudi številne muzeje, trg kmetov in špansko misijo iz 18. stoletja San Luis Obispo de Tolosa. Vremenske razmere v Kaliforniji so med letom odlične, a ljubitelji vina se morda lahko odpravite tja v septembru, ko poteka kalifornijski mesec vina.

BALI, INDONEZIJA

Bali je že leta na vrhu seznamov potovalnih destinacij, verjetno z dobrim razlogom. Indonezijski otok obiskovalcem omogoča možnosti za raziskovanje in sprostitev. Starodavni templji, umirjene plaže, kulturne znamenitosti že leta prikazujejo pravi šarm Balija, zato tudi vsako leto privabijo milijone turistov.


shutterstock_765018463 Najbolj epske destinacije, ki jih moraš obiskati glede na svoje astrološko znamenje shutterstock_689517016 To sta dve najhitreje rastoči turistični destinaciji na svetu Bude Tunnel: bizarna atrakcija, ki je na TripAdvisoru v trenutku postala hit Bude Tunnel: bizarna atrakcija, ki je na TripAdvisoru v trenutku postala hit shutterstock_748532743 10 evropskih destinacij, ki so še posebej čudovite prav jeseni · · · ·