Spider-Man
Kulturni izbor · film

Te dni lahko v kinematografih ujamemo novega Marvelovega junaka Spider-Mana. Slednjega sicer težko označimo za novega junaka, saj je bilo v zadnjih 20 letih posnetih kar pet filmov o najslavnejšem stripovskem superjunaku in vsak je bil svetovna blagajniška uspešnica. Kar pa je tokrat novost, je obraz Petra Parkerja, ki ga v Marvelovem svetu upodobi 21-letni Tom Holland, izjemno nadarjen igralec, ki se je že izkazal z vlogami v filmih Nemogoče (Lo imposible, 2012) z Naomi Watts in V srcu morja (In the Heart of the Sea, 2015), kjer je igral ob Chrisu Hemsworthu.

Holland je debi v filmskem svetu Marvelovih superjunakov doživel lani v hitu Stotnik Amerika: Državljanska vojna (Captain America: Civil War, 2016) v enem izmed najzabavnejših akcijskih prizorov celotne franšize, in če gre soditi po prvih kritikah, ki prihajajo z onkraj Atlantika, je novi Peter Parker že povsem zasenčil svoja častitljiva predhodnika Tobyja Maguira in Andrewa Garfielda. Ne samo, da se govori samo še o Hollandu; prve kritike se trdno strinjajo, da je to najboljši film o Spider-Manu doslej.

FILMSKI NAPOVEDNIK: SPIDER-MAN: VRNITEV DOMOV (2017)

Glede na to, da gre za novo poletno uspešnico, smo se odločili, da vam predstavimo osem stvari, ki jih mogoče niste vedeli o novem Spider-Manu Tomu Hollandu, ki je nedvomno eden od najbolj nadarjenih igralcev svoje generacije.

  1. Tom Holland si je že kot otrok želel biti Spider-Man. Pri petih letih je tekal po svoji sobi v improviziranem kostumu. Mama ga je vpisala v plesno šolo, da bi ga umirila.
  2. Ko je Tom izvedel, da vodje studia Marvel iščejo novega Spider-Mana, se je neučakano prijavil za avdicijo. Mislil je, da nikakor ne bo dobil vloge, zato je šel na avdicijo predvsem zato, da bi spoznal ljudi, ki so ustvarili njegovega najljubšega superjunaka.
  3. Preden je Holland dobil vlogo Petra Parkerja oz. Spider-Mana, je moral skozi izbor, ki ga je sestavljalo kar osem avdicij, vse skupaj pa je trajalo kar pet mesecev.
  4. Tom ni vedel, da je dobil vlogo Spider-Mana, dokler ni videl objave na Marvelovem uradnem profilu na Instagramu. Dva dni pozneje je že bil na letalu v Atlanto, kjer so snemali hit Stotnik Amerika: Državljanska vojna.
  5. Ko je Tom prvič pomeril kostum Spider-Mana, je bil precej razočaran. Prevelik mu je bil in ni se mu prilegal. V nekem intervjuju je izjavil: »Bil sem kot žalosten, star, zdelan Spider-Man.« Medtem se je izkazalo, da je dobil kostum, ki je bil namenjen njegovemu kaskaderju, ki pa je bil nekoliko močnejše postave.
  6. Potem ko je Tom oblekel Spider-Manov kostum, ga ni smel sleči sam. Prav tako so mu prepovedali, da zapusti območje s prikolicami, kjer je bil nastanjen med snemanjem. Kljub temu je nekega dne pobegnil, in da ne bi pritegnil preveč pozornosti, je čez kostum oblekel majico s kapuco. Ko se je s prijateljem sprehajal po soseski, se mu je približal mimoidoči in pohvalil njegove Spider-Manove hlače.
  7. Hollanda so v srednji šoli povabili na zabavo. Mislil je, da gre za zabavo v maskah, in zato se je preoblekel v Spider-Mana. Ampak šlo je za običajen žur, in namesto da bi se šel preobleč domov, je bodoči superjunak preživel ves večer v kostumu in se pretvarjal, da je na tajni misiji.
  8. Da bi Holland imel čim boljšo predstavo o tem, kako je na ameriških srednjih šolah, so ga Marvelovi producenti vpisali v srednjo šolo v Bronxu in Tom jo je tri dni obiskoval pod lažnim imenom. Na vprašanje sošolcev, kdo je in zakaj je na njihovi šoli, je odgovoril, da je Spider-Man in da je na tajni misiji. Seveda mu nihče ni verjel.

Novega Spider-Mana lahko te dni ujamete v kinu, napovedano pa je tudi že nadaljevanje.

Spider-ManOdpri galerijo
13698225_10153507745131601_6095002954817505704_o 13. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina 2017 p04dgkm4 10 najboljših komedij 21. stoletja 4a0bedca-1ff8-4b7d-87ed-f50d27991d82 Spletne strani, ki jih mora poznati vsak ljubitelj filma A Bad Moms Christmas Filmski napovednik: A Bad Moms Christmas (2017) · ·