Alenka Dovžan - 1-v2
Utrip mesta · šport

Po zaključku letošnje smučarske sezone so se športniki podali na zaslužen oddih, ki pa mu sledijo priprave za prihodnjo zimo. Ta obeta zimske olimpijske igre Pjongčang 2018, ki bodo že 23. po vrsti in osme za samostojno Slovenijo. Doslej je v slovenski beri 15 kolajn z zimskih olimpijskih iger. Se spomnite prve?

Prva olimpijska medalja za Republiko Slovenijo je imela bronast lesket. Za ta zgodovinski mejnik je zaslužna Alenka Dovžan, ki je v pravljičnem Lillehammerju leta 1994 pri osemnajstih osvojila tretje mesto v kombinaciji. Nekoč vražja Slovenka se svojih smučarskih začetkov spominja takole: ”Smučanje sem začela trenirati šele pri 12 letih. Spomnim se nastopov na šolskih tekmovanjih in tekem v pokalu Coca-Cola. Kot deklici mi je oče dejal, naj se ne ukvarjam z opremo, saj je ‘noga’ pomembnejša. Z leti so oprema ter spodbude domačih, prijateljev, sotekmovalk in sponzorjev postajale čedalje pomembnejše. Za mladega tekmovalca je neomajna podpora velika motivacija, da izkoristi svoj talent.”

Da je vzgoja vrhunskih športnikov dolgoročen proces, se zavedajo tudi v družbi The Coca-Cola Company. Ta ohranja najdaljši neprekinjen odnos z olimpijskim gibanjem na globalni ravni. S sklenitvijo štiriletnega sponzorstva z Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez od leta 2017 Coca-Cola olimpijski duh širi tudi na slovenskih tleh. S pobudo #vednopodpiraj spodbuja slovenske potrošnike, da si drznejo sanjati najmogočnejše sanje skupaj s slovenskimi športnimi junaki in, predvsem, da jih pri uresničevanju sanj brezpogojno podpirajo, v času vzponov in padcev.

Coca-Cola podpisala sponzorsko pogodbo z OKS-ZŠZ (2) Coca-Cola podpira olimpijsko gibanje v Sloveniji do leta 2020 403C34D100000578-4500720-It_could_be_the_next_big_thing_in_extreme_sports_drone_diving_Da-m-31_1494614477289 Nov ekstremni šport: skoki z drona Jakna-cover Kolesarska jakna Rapha Coppi Pack Lionel Messi Lionel Messi: oglejte si vseh 500 golov nogometnega čarovnika v dresu Barcelone · ·