i-Ticket: aplikacija za napačno parkiranje
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Bi opravljali umazan posel za redarje? Kontroverzna aplikacija i-Ticket omogoča, da zašpecate avto, ki je nepravilno parkiran, podjetje Car Park Management (CPM) pa vam za prijavo plača 10 britanskih funtov.

Britansko zasebno podjetje, ki upravlja s parkirišči Car Park Management, je izdelalo brezplačno aplikacijo i-Ticket (na voljo je za naprave iOS in Android), ki uporabniku plača 10 funtov (pribl. 12 evrov), če ta prijavi napačno parkirano vozilo. To stori tako, da prek aplikacije naloži fotografijo nepravilno parkiranega vozila in registrske tablice. Podjetje nato iz baze podatkov agencije za registracijo vozil (DVLA) poišče lastnika in mu pošlje kazen v višini 60 funtov (pribl. 70 evrov), ki po dveh tednih naraste na 100 funtov. ”SS-ovski” način prijave nepravilno parkiranega vozila je takoj dvignil veliko prahu in sprožil številne polemike.

CPM obljublja popolno anonimnost, zato ne boste nikoli izvedeli, kdo vas je ovadil, razen, če osebe ne ujamete s prsti v marmeladi. To pa lahko vodi v fizične obračune.

PREBERITE ŠE: Shell: mobilna aplikacija, ki nosečnicam omogoča poslušanje otrokovega srčnega utripa

Bi vas takšna finančna spodbuda prepričala, da tudi sami prijavite napačno parkirano vozilo ali se vam zdi metoda preveč kontroverzna? Če drugega ne, bi ob tovrstni praksi verjetno dvakrat premislili, preden bi napačno parkirali. Aplikacija je bila v osnovi namenjena manjšim podjetjem, ki nimajo varovanih parkirišč.


eHrana Se tradicionalnemu naročanju dostave hrane na dom bliža konec? Mobilna aplikacijia Malcajt Slovenska mobilna aplikacija Malcajt – vodič po restavracijah in njihovi ponudbi Mobilna igra Super Mario Run Mobilna igra Super Mario Run – lahko Nintendov vodovodar ponovi uspeh Pokemon Go? Facebook Messenger – Instant Games Instant Games: Pac-Man in številne druge nove igre za Facebook Messenger · · ·