BMW M3 CS
Utrip mesta · mobilno

Za tiste, ki jim običajen BMW M3 ni dovolj, je zdaj na voljo njegova lažja, hitrejša in še bolj strupena različica, BMW M3 CS. Serija bo omejena, saj bo novega lastnika našlo le 1200 primerkov BMW M3 CS.

Pod pokrovom BMW M3 CS se skriva 3-litrski turbo bencinski motor, ki ima 453 konjskih moči in 600 Nm navora. V primerjavi z BMW M3, pomeni to 28 konjskih moči več in 10 % več navora. Vse te dodatne konjske moči in 49 kilogramov nižja teža omogočajo, da BMW M3 CS od 0 do 100 km/h pospeši v 3,7 sekunde in doseže najvišjo hitrost 280 km/h. Da BMW M3 CS koristno uporabi vso dodatno moč, je bilo treba nadgraditi športni izpušni sistem. Melodijo, ki jo ta zapoje, si izbere voznik sam prek različnih voznih profilov. Bolj športnega kot izberemo, bolj športen bo zvok, ki bo prihajal iz izpušnega sistema.

BMW M3 CS za prestavljanje uporablja že preverjeni 7-stopenjski avtomatski menjalnik z dvojno sklopko, ki deluje v povezavi z elektronsko zaporo diferenciala. Modelu CS so dodali še platišča iz lahke litine, obliko zanje pa so povzeli po nemški dirkaški seriji DTM. Za doplačilo vam pri športnem oddelku BMW ponujajo karbonsko-keramične zavore. Ker gre le za najbolj strupeno različico športnega BMW M3, je bilo temu primerno treba prirediti tudi zunanjost. Občutno je spremenjen prednji odbijač z večjimi odprtinami, pokrov motorja pa ima zdaj še večjo gubo. V manjši meri je bil spremenjen tudi zadnji odbijač, kjer so opazni dodatki iz karbonskih vlaken.

V notranjost najdemo kombinacijo usnja in alkantare. Na novo so vgrajeni posebno oblikovani in lažji M-sedeži, kakor tudi volan, ki je oblečen v sivkasto alkantaro. Med drugim je notranjost polna CS-oznak, ki obeležujejo to posebno serijo BMW M3.

PREBERITE ŠE: NOVI BMW M5 (2018): REINKARNACIJA BOŽANSTVA CESTE – 600 KONJEV IN 4-KOLESNI POGON SERIJSKO

Galerija slika – BMW M3 CS

BMW M3 CSOdpri galerijo

prikazna Fiat 500L: osvežena podoba in še vedno veliko prostora 63200 Land Rover Defender Flying Huntsman 6X6: najbolj unikaten Defender vseh časov prikazna Evropi se nasmiha svetla električna prihodnost Hyundai Kona Hyundai Kona: nov segment, nov slog, novi cilji · ·