shutterstock_348606449
Utrip mesta · destinacija

Budva, mesto, ki predstavlja edinstveno mešanico bogate zgodovine in sodobnega udobja, postaja iz leta v leto vse lepša in bolj celovita destinacija na svetovnem
zemljevidu najboljših počitniških destinacij.

Že od nekdaj je znana po Starem mestu, ki ima že več kot 2500 let, in lepih plažah, ki se razprostirajo vzdolž riviere in ponujajo različne aktivnosti. Na več kot tridesetih urejenih plažah lahko tako gostje uživajo v čarih, ki jih ponuja Jadransko morje. Budva v regiji izstopa tudi kot središče odličnih dogodkov: novo leto, pust, mestno gledališče in Sea Dance Festival so le nekateri od dogodkov, ki privabljajo goste z vsega sveta.

Še posebej zanimivo pa Budvo naredi njena gostinska ponudba. V več kot 100 restavracijah boste našli vse najboljše, kar ponuja domača lokalna kuhinja. Za tiste z nekoliko drugačnim gurmanskimi nagnjenji pa so na voljo italijanska, kitajska ali japonska kuhinja. Nastanitve so med najbolj ekskluzivnimi v regiji. Hotelirji in ponudniki zasebnih namestitev se vsako leto ustrezno prilagodijo spremembam na turističnem trgu, zato Budva ponuja nočitve turistom z različno kupno močjo.

Budva je daleč naokoli poznana po nočnem življenju, še posebej po barih, klubih in diskotekah, ki so gostili najbolj znana glasbena imena v regiji in zunaj nje. Leta 2014 se je uvrstila med deset najboljših mest za zabavo na svetu.

Solar Eclipse Stay: kako na izjemen način opazovati Sončev mrk Solar Eclipse Stay: kako na izjemen način opazovati Sončev mrk shutterstock_671345251 Najboljše nudistične plaže na Hrvaškem Na katera potovanja z vlakom se preprosto morate podati? Na katera potovanja z vlakom se preprosto morate podati? Charles Kuonen: najdaljši viseči most na svetu (Švica) Charles Kuonen: odprt je najdaljši viseči most na svetu · · ·