Razstava Guillermo del Toro
Kulturni izbor

V losangeleškem muzeju umetnosti (LACMA) je oživel domišljijski svet Guillerma del Tora. Razstava prek elementov iz njegovih fantazijskih filmskih pripovedi, kot sta Favnov labirint in Hobit, predmetov iz njegove osebne zbirke in skic iz njegovih zvezkov raziskuje del Torov ustvarjalni proces. Potopite se v ekstravagantno domišljijo slovitega mehiškega režiserja.

Če boste te dni vstopili v losangeleški muzeju umetnosti (LACMA), boste dejansko vstopili v glavo slovitega mehiškega režiserja Guillerma del Tora oz. v njegov fantazijski svet. Razstavo tvorijo skulpture, slike, tiskovine, fotografije, kostumi, artefakti, knjige, makete in filmi. V celoti je razstavljenih približno 500 predmetov, ki odsevajo del Torov domišljijski svet in kaj ta svet podžiga.

PREBERITE ŠE: Ljubljana bogatejša za Muzej iluzij

”Ta razstava predstavlja majhen košček stvari, ki so me ganile, navdihnile in tolažile skozi življenje.” Retrospektiva je razdeljena na osem tematskih sklopov. Ena izmed njih je tudi mladost, v kateri raziskujemo otroka, ki igra osrednjo vlogo v njegovih filmih.

Utrinki iz razstave Guillerma del Tora:

Razstava Guillermo del ToroOdpri galerijo

Zlato stranišče Zlato stranišče za newyorški Guggenheimov muzej Muzej iluzij Ljubljana Ljubljana bogatejša za Muzej iluzij Portreti iz poljubov in šminke. Alexis Fraser: portreti iz poljubov in šminke Fear the Walking Dead 2016 – spet na sporedu AMC Fear the Walking Dead – Se bodo dokončno zlomili? · ·