BeFunky Collage
Utrip mesta · dom

Vam je všeč minimalizem? Potem morate pokukati v domove ekstremnih minimalistov, kot so na primer Japonci. Presenečeni boste, saj boste ugotovili, da vsaj polovice stvari, ki vas obkrožajo, sploh ne potrebujete.

Minimalizem je na pohodu! Ljudje, kot je Marie Kondo, postajajo znani s širjenjem ‘evangelija’ o zavračanju nepotrebnih stvari in o ohranjanju stvari, ki jih zares potrebujemo. To gibanje je najbolj izrazito na Japonskem, kjer vpliv zen budizma vliva željo po preprostosti. Zanje velja: manj je več.

PREBERITE ŠE: Pill – pisalna miza, ki je tudi stenska omarica

Obstajajo tudi praktični razlogi: biti minimalist je preprosto ceneje. In ker se Japonska stalno spopada s potresi, ni vedno smiselno, da si kopičijo veliko dragocene lastnine. Skoraj polovico potresnih poškodb namreč povzročijo padajoči predmeti. Oglejte si tale zanimiv vpogled v pičlo estetiko minimalizma na Japonskem.

Galerija – ekstremno minimalistični domovi Japoncev

Ekstremno minimalistični domovi Japoncev: nekateri Japonci nimajo postelj. Odpri galerijo
Večnamensko nosljivo pohištvo Sharkman – večnamensko nosljivo pohištvo za vsakdanja rabo Campfire Defender Campfire Defender – ‘odeja’ za ogenj Emko – stenska omarica, ki je tudi miza. Pill – pisalna miza, ki je tudi stenska omarica Pisalna miza Join Pisalna miza ‘pogrni se’ – tri oblike, na stotine kombinacij · ·