Fashion Week
Utrip mesta · moda

Čeprav so družbeni mediji Fashion Week temeljito preoblikovali in modno dogajanje v glavnih modnih prestolnicah približali širši populaciji, še vedno obstaja veliko skritega in nevidnega. Tukaj je 5 presenetljivih resnic o tednu mode, za katere vedo le redki …

Tudi če modnemu dogajanju na tednih mode sledite prek različnih medijev, ne morete opaziti vsega, kar se skriva v ozadju. Tukaj je nekaj zanimivih resnic o tednu mode, za katere morda še niste slišali …

PREBERITE ŠE: Liebeskind Berlin / Ljubljana / Kaj je razlog, da kar naenkrat vse slovenske ženske želijo novo torbico

1. Modne revije se nikoli ne začnejo pravočasno

Modne revije na tednih mode se začnejo vsaj pol ure po predvidenem času na vabilu. To dovoljuje dovolj časa, da vsi pomembni povabljeni zagotovo pridejo pred začetkom dogajanja.

2. Anna Wintour je posedena pred drugimi

Urednica revije Vogue ima na tednu mode prednost pred vsemi drugimi. Preden je preostalim povabljencem dovoljen vstop, Anna že sedi na svojem mestu in se tako elegantno izogne medijskemu cirkusu v preddverju.

3. V prvi vrsti ni dovoljeno imeti prekrižanih nog

Dame v prvih vrstah modnih revij imajo prekrižane noge le do začetka šova. Med modno revijo namreč prekrižane noge ovirajo fotografe pri delu, saj dvignjena kolena na fotografijah niso estetske.

4. Modni oblikovalci obdarujejo povabljene

Na sedežih v prvi in drugi vrsti obiskovalce po navadi pričakajo majhne pozornosti, ki jih v ličnih vrečkah tam zanje pustijo modni oblikovalci (oziroma njihovi PR-ovci).

5. Prosta sedišča

Na modne revije le redko pridejo vsi povabljeni, zato se velikokrat zgodi, da se lahko usedejo tudi tisti, ki naj bi jim sicer pripadalo zgolj stojišče.

Superge Payaa Iz NikeLaba prihajajo ”breztežnostne” superge Payaa Ekskluzivni zasebni klub "Palazzo Ralph Lauren" “Palazzo Ralph Lauren” – modni oblikovalec v Milanu odprl luksuzni zasebni klub Spletne modne trgovine Najboljše modne spletne trgovine na svetu, ki jih še ne poznaš Frizura Infografika: koliko stane striženje las pri nas in v tujini ·