01_Le_Rosey_BTA_6453
Utrip mesta · destinacija

Kakšno je življenje najbogatejših ljudi na svetu? Razen nedostopno? Večina teh svoje otroštvo preživi v internatu Institut Le Rosey, kjer se vzgaja le najboljša svetovna elita, med katero se velikokrat znajdejo tudi kronane glave.

Institut Le Rosey v švicarskem kantonu Vaud je eden najstarejših internatov na svetu. Od leta 1880 do danes je ‘šola kraljev’, kot ga velikokrat imenujejo, v lasti ene same družine, ki uspešno zaseda direktorski stolček.

V najdražji šoli oziroma internatu na svetu sta na voljo dva programa: poletni in zimski. Zimska šola nudi učencem zasebne ure v različnih zimskih športih, poleti pa lahko učenci svoj prosti čas preživijo kar ob bazenu.

Šolski dan se začne ob 7. uri, ko morajo najprej počistiti sobe, nato pa si privoščijo zajtrk. Učne ure trajajo od 8.00 pa do 15.30, opoldne pa je daljši odmor za kosilo in vročo čokolado. Od 16.00 do 19.00 se lahko učenci posvetijo športu ali pa sodelujejo v kakšni drugi ustvarjalni dejavnosti. Večerja je na vrsti ob 19.30, med 20.00 in 21.00 pa je čas za domačo nalogo. Te lahko opravijo skupinsko, v dvorani ali v knjižnici. Poleg študija se učenci odpravijo tudi na skupne vožnje z ladjo, se sprehajajo in plezajo po skalah.

Internat je odprt za otroke z vsega sveta, obstaja le en ‘manjši’ pogoj: šolnina v višini 100.000 evrov na leto.

With the Graduation Ceremony around the corner, be ready to come and see our rings for yourself.

A post shared by LeRoseyRings (@leroseyrings_official) on

Je cena upravičena? Poleg večkrat poudarjene večjezičnosti in multikulturnosti je učencem na voljo še nekaj znanstvenih laboratorijev, igrišča za nogomet in ragbi, atletske steze, igrišča za košarko, odbojko in tenis, 2 plavalna bazena, 2 fitnesa, jahanje, jadranje, trije orkestri, dva zbora, več glasbenih zasedb, tri gledališke skupine, ples, delavnice na temo umetnosti, fotografski studii, gastronomija ter še in še. Šola ima sicer svojo zimsko rezidenco v Gstaadu, kamor se za tri mesece preselijo pozimi.

otok1 Tropski otok, poln pasjih mladičkov skrat 2 Škratje na Krvavcu navdušujejo otroke in odrasle! shutterstock_104111390 (1) Pravljična naravna kopališča v Sloveniji Praia do Pinho, Balneário Camboriú, Brazilija Najboljše nudistične plaže na svetu · ·