BeFunky Collage
Utrip mesta · destinacija

Tudi če živite pod skalo, ste že morali slišati, da je Islandija eden izmed najlepših krajev na Zemlji. Državo z le 320 tisoč prebivalci danes že oblegajo turisti, ki prihajajo s celega sveta samo zato, da bi videli to čudovito naravo. Berite najprej in si poglejte dokaze, ki Islandijo uvrščajo v zunajzemeljsko.

Bučni vulkani, globoki fjordi, ostro gorovje in ledeniki – vse to najdemo v eni državi, na Islandiji. Morda ste že imeli priložnost, da ste na Islandijo potovali, in lahko postrežete z dobro mero nasvetov za popotnike. Veste, zakaj je dobro potovati pozimi (ceneje in možnost, da ujamemo polarni sij) ali zakaj je je dobro potovati poleti (neskončni dnevi). Čeprav Islandija ne slovi kot ravno najbolj poceni država (tipično kosilo stane okoli 40 evrov), pa ponuja zares osupljivo pokrajino, napolnjeno s surovo močjo. Kljub temu pa je včasih najbolje, da fotoaparat odložite in samo uživate v tem čudovitem razgledu.

PREBERITE ŠE: Najboljši GoPro posnetki 2016, ob katerih ne boste mogli skriti navdušenja

Galerija – je Islandija sploh na tem planetu?

Polarna lisicaOdpri galerijo
Zemljevid top atrakcij vseh držav sveta Zemljevid top atrakcij vseh držav sveta 7 destinacij za silvestrovo 7 najbolj neverjetnih krajev, kjer lahko preživite silvestrovo Blejska ljubezenska zgodba Blejska ljubezenska zgodba – nova romantična atrakcija na Bledu Najbolj odročni kraji na svetu Top 7: Najbolj osamljeni in odmaknjeni kraji na svetu · · ·