Orhideja
Utrip mesta · dom

Čeprav lahko orhideja propade zaradi različnih dejavnikov, za najpogostejšega velja nepravilno zalivanje. Tega je lahko preveč ali premalo. Če je vode premalo, orhideji odpadejo izsušeni listi, v kolikor orhidejo zalivamo prepogosto pa ti začnejo žalostno veneti. Da prelepe rože ne bomo trpinčili, se naučimo nekaj preprostih trikov, kako ustrezno skrbeti za orhidejo.

V kolikor ste v dar dobili prelepo orhidejo, ali pa se ji v trgovini enostavno niste mogli upreti, preverite nekaj preprostih napotkov, kako ustrezno skrbeti za orhidejo. Ključno pri skrbi za orhidejo je poustvarjanje okolja, v katerem se bo roža počutila kot doma. Orhideje izhajajo iz tropskih in subtropskih območij in dobro uspevajo v toplih prostorih z vlažnim zrakom. V kolikor imamo doma izjemno suh zrak, je morda dobro, da z orhidejo vred kupimo tudi vlažilec zraka.

Najpogostejša orhideja pri nas je Phalenopsis ali širokolistna orhideja, ki je ne smemo prepogosto zalivati, saj lahko začnejo korenine namočene v vodo gniti, njeni listi pa veneti. Phalenopsis med najintenzivnejšo rastjo zalivamo enkrat tedensko, pozimi pa le enkrat na mesec. Rastlino zalivamo z vodo, ki jo dan ali dva pustimo stati v prostoru, saj orhideji ustreza mehka in na sobno temperaturo ogreta voda. Pri zalivanju pazimo, da ne zalijemo srčike. Še lepše bo uspevala na mestu, kjer bo vsak dan prejela dovolj direktne sončne svetlobe.

Kalamazoo Hybrid Fire Grill so sanje vsakega žar entuziasta. Kalamazoo Hybrid Fire Grill – profesionalni žar za vse vrste peke proto-1-1030x667 2 NuDock: LED-lučka, ki polni iPhone, pametno uro Apple Watch in druge USB naprave Trillium je več kot samo viseča mreža. Trillium – viseča mreža za tri, ki je lahko tudi prenosna drevesna hiška kolaž Modni trend: Gingham potisk za pomlad / poletje 2015