pict1298
V zraku · dan za

Podaljšani vikendi so zagotovo nekaj najboljšega in nedvomno bi jih bilo lahko več. Že imate načrt, kako boste doživeli tokratnega? Morda se vam ob pregledu dogodkov utrne kakšna zamisel za sproščanje, ki se bo prileglo kot le kaj!

Petek

Umirjeno, toda nasmejano lahko zaključimo delovni teden in se pustimo ob ogledu monokomedije Zapornik št. 3.2.3. duhovito popeljati skozi otroško, najstniška leta in rano mladost, v kateri je zapornik v vlogi Domna Valiča deško dvorišče zamenjal s socialnimi uradi, diskoteke in najstniško rajanje pa z zaporom.

Jagodni izbor glasbenih posladkov pa ponujata koncerta Vlada Kreslina v Klubu Kult na Bledu ob 21. uri in zasedbe Zaklonišče prepeva, ki bo uro pozneje na oder stopila v Klubu eMCe Plac Velenje.

Sobota

Sobotno jutro začnimo športno in se udeležimo šeste dobrodelne tekaške prireditve Formatlon, ki bo tokrat poživila Park Tivoli. Tekli bomo osem ur, zmagovalec pa bo tisti, ki bo v tem času pretekel največ kilometrov. Tri, štiri, zdaj!
Seveda se lahko odločimo za nekoliko drugačno preživljanje vikenda in se v štajersko prestolnico odpravimo na Mednarodni sejem gramofonskih plošč v mariborski Salon Uporabnih Umetnosti. Ponudba teh nostalgičnih ploščkov bo nedvomno bogata, zato se pripravimo na brskanje po zaprašenih kotičkih – zagotovo bomo našli kaj izjemno poslušljivega in dragocenega.

In ko smo ravno pri glasbi – zvečer lahko na Gospodarskem razstavišču ujamemo klubsko senzacijo s tandemom Freemasons, mojstroma plesnih remiksov.

Nedelja

Vremenska gospoda tam gori se je odločila, da nas tokrat ne bo pocrkljala s sončnim praznično obarvanim podaljšanim koncem tedna. Zakaj torej ne bi izkoristili še zadnje priložnosti za ogled razstave Kolo, 5200 let, ki jo bo vodila njena avtorica, kustosinja Irena Šinkovec. Dobimo se v mestnem muzeju ob 11. uri, po ogledu razstave pa v mesto na skodelico vroče čokolade in brž domov pod odejo.

Seveda se nikakor ne pustimo sprovocirati aprilskim oblakom, zato se jim zvečer v Klubu Tiffany uprimo z udarnostjo ritmov izpod prstov mojstra acida Marquisa Hawkesa in britanskega Jona K., ki slovi po izjemni vsestranskosti in odlični izbiri plesne glasbe.

Ponedeljek

Nikar ne pozabimo, da nam na velikonočni ponedeljek ni treba v šolo in službo, lahko pa začetek tedna izkoristimo za kasaške dirke, ki bodo na hipodromu v Ljutomeru ob 14. uri praznovale 140. obletnico obstoja. Poleg razburljivih dirk, v katerih lahko stavimo na svoje favorite, si lahko mimogrede ogledamo tudi edini muzej kasaštva pri nas.

Če pa bi lenobno in praznično nedeljo raje preživeli v kinu, bodo otroci veseli, če jih ob 13. uri peljemo na ogled ljubkega animiranega filma Oto nosorog (Otto er et naesehorn), ki pripoveduje o poletni dogodivščini živahnega dečka, čigar domišljija s pomočjo čarobnega svinčnika postane resničnost. Pred filmom še odlični animirani sladkorček domače produkcije – KOYAA – Roža, v katerem se smešni Koyaa tokrat spopade z nevsakdanjimi vrtnarskimi problemi.

Participant - Lifestyle Wings for Life World Run 2014 internautica Navtična razstava: Internautika 2014 razstava možgani Možgani – zgodba od znotraj woodbox_5_proHolz Austria WOODBOX mobilna razstava · · · · · · ·