Kostanjeva juha
Utrip mesta · kulinarika

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: 20 g masla, šalotka, večja korenina pastinaka, srednje velika korenina zelene, 2 stebli zelene, 2 srednje veliki jabolki, 300 g kuhanega kostanja, 1 l zelenjavne juhe, sol, poper, malo sladke smetane, ščepec muškatnega oreščka

Priprava: Na drobne kocke narežimo opran in olupljen pastinak, korenino zelene in šalotko ter stebli zelene in olupljeni jabolki. Medtem v loncu razpustimo maslo in dodajmo najprej nasekljano šalotko, pastinak in korenino zelene ter pražimo približno 10 minut. Dodajmo preostalo nasekljano zelenjavo, solimo in popramo ter dodajmo ščepec naribanega muškatnega oreščka. Po približno 10 minutah dodajmo olupljen kostanj in vse skupaj zalijmo z vročo zelenjavno juho. To kuhajmo približno pol ure, da se vsa zelenjava zmehča, nato pa jo zmešajmo s paličnim mešalnikom. Postrezimo z nekaj kapljicami oljčnega ali bučnega olja.

V kolikor želite oddati svoj glas za kostanjevo juho, izpolnite spodnji obrazec.

Nagradna igra poteka od 21.10. do 31.12.2013. Nagrajenec ali nagrajenka bo o prejemu nagrade obveščen/a preko elektronske pošte.
Nagradna igra se izvaja v skladu s splošnimi pogoji objavljenih na teh straneh.

Pomfri iz buč Pomfri iz buč Bučni ravioli z gamberi in posušenimi paradižniki Bučni ravioli z gamberi in posušenimi paradižniki 200550509-001 Japonska restavracija brez natakarjev coffee-beans Ste vedeli? Resnica in zgodovina kave · · ·