Labyrinth Ljubljana
V zraku · buzz buzz

Labyrinth Ljubljana je interaktivna pustolovska igra, kjer ste ujeti v temačen labirint, sestavljen iz stotnije identičnih ovinkov in križišč, razpredenih na 500 m2, ter opremljeni zgolj s svetilko. V 150 minutah morate s svojo ekipo poiskati izhod. Labyrinth je prva tovrstna igra na svetu. Vrata v svoj temačen svet odpre oktobra 2016, termin pa si lahko rezervirate že danes.

Pozabite na sobe pobega (Escape Room), Labyrinth Ljubljana je resničen izziv za vas! Gre za interaktivno pustolovsko igro, ki je svetovna novost. Daje občutek, kot bi vas namizna ali računalniška igra posrkala vase. Vsaka ekipa (3–5 oseb) ima 150 minut, da odkrije izhod iz temačnega labirinta, kjer se vse zdi enako. Mislite, da lahko pobegnete iz te ‘‘Sobe pobega z več gibanja, adrenalina in boljšimi ugankami”, kot je labirint opisala ena od prvi obiskovalk. Čeprav gre za ekipno igro, po zatemnjenem labirintu hodimo tudi sami. Igra ni strašna, vseeno pa nas potegne iz cone udobja. Za marsikoga bo še najbolj strašno dejstvo, da bodo morali ob vstopu v labirint elektronske naprave pustiti za seboj, saj vnos zaradi nemotenega poteka igre ni dovoljen (pametni telefon vas bo na varnem počakal v garderobni omari). Ko se boste torej v tej bitki s časom spopadali z identičnimi hodniki in križišči, ki vam bodo skupaj z različnimi izzivi, ki bodo preizkušali vaš pogum, spretnost in iznajdljivost, oteževali pot iz labirinta, se boste morali zanašati le na lastne sposobnosti.

Labyrinth Ljubljana se nahaja v 200 let stari galeriji umetnika Aleksandra Novaka, čigar dela so razstavljena po hodnikih. Toda edini način, da si galerijo v celoti ogledate, je, da vstopite v labirint in najdete izhod iz njega. Kar pa se sliši veliko lažje, kot je v resnici. V labirint člani ekipe vstopajo posamezno in se po določenem času vrnejo ter predajajo štafetno palico in pridobljeno znanje naslednjemu ter se tako s skupnimi močmi prebijajo globlje in globlje v notranjost oz. bliže izhodu. Na voljo imate zgolj svetilko, ki pa ji števec neusmiljeno odšteva minute in sekunde do popolne teme.

PREBERITE ŠE: Ljubljana bogatejša za Muzej iluzij

Igre se lahko udeležijo posamezniki, starejši od 14 let in višji od 140 centimetrov. Na svoj račun bodo prišli tudi mlajši in manjši, saj je zanje rezerviran poseben termin (za družine in mlajše), ko je igra prilagojena. Ste pripravljeni na odkrivanje skrivnih hodnikov, v katerih naj bi strašilo in v katerih so razstavljene slike izginulega umetnika, rabljene omare in drugi rekviziti? Ob tem velja dodati, da igra ni toliko miselne narave, kot je stvar ekipnega duha.

Labyrinth LjubljanaOdpri galerijo

Transavia Boeing B 737-800 Transavia – nov nizkocenovnik na brniškem letališču The Voyager Golden Record: 40th Anniversary Edition Voyager – zlata plošča, ki vesoljce poučuje o naši civilizaciji, je lahko vaša Jesen je idealen čas za potovanje. 7 razlogov, zakaj je jesen najboljši čas za potovanje Uspavanka Firestarter Najbolj nenavadna uspavanka za lahko noč ·