Leseni penis v avstrijskih Alpah
V zraku · buzz buzz

O lepotah avstrijskih Alp, pa seveda tudi naših, ni treba izgubljati besed. Vsi jih poznamo, nekateri ste jih tudi že obiskali. Mi imamo Triglav, Avstrijci pa Veliki Klek oziroma Grossglockner, ki v višino meri dvakrat toliko kot naš ponos. Ampak tu ne bomo predstavili ne enega ne drugega. Ostajamo v Alpah, a zaradi drugega razloga.

Avstrijski Ötscher, 1.893 metrov visoka gora, ne ponuja več samo smučišča ter izjemnega razgleda. Zdaj ponuja še skrivnostno instalacijo v obliki lesenega penisa. Neznani umetnik ali umetnica je pravzaprav čez noč postavil skulpturo na sam vrh gore. Javnost ugiba, ali gre morda za ponazoritev arhaičnega kulta plodnosti, saj so v jamah tega dela Evrope, natančneje v Nemčiji, že odkrili falične artefakte.

Skulpturo je odkrila avstrijska alpinistka Marika Roth, ki je fotografije nemudoma objavila na svoji Facebook strani. ‘Spomenik’ bo še nekaj časa ostal na istem mestu, saj oblasti še iščejo avtorja pa tudi računajo na to, da bo na goro privabila še več turistov.

Je to dober razlog za obisk?

Galerija – Leseni penis v avstrijskih Alpah

Leseni penis v avstrijskih AlpahOdpri galerijo
shutterstock_313757999 Viking prihaja v Slovenijo mickael-gresset-435319-unsplash S kakšnimi ženskami so moški v zakonu najbolj srečni cover-materino-znamenje Kaj o tebi povedo materina znamenja? mari-lezhava-418317-unsplash 10+ preprostih načinov, kako žensko pripraviti, da se zaljubi vate