Tehnologije, ki so odšle v letu 2016
V zraku · tehnologija

Leto 2016 je bilo usodno za številne tehnologije. Na smetišču zgodovine je pristalo kar nekaj odmevnih tehnologij, ki so tako ali drugače zaznamovale naše življenje.

Leta 2016 nismo izgubili samo številnih zvezdnikov, ampak smo se poslovili tudi od številnih tehnologij. Med njimi je odklenkalo kar nekaj takim, ki so dodobra zaznamovale naša življenja. V nadaljevanju si oglejte, katera tehnologija je šla minulo leto v večna lovišča.

PREBERITE ŠE: CES 2017: Samsung predstavil ukrivljeni kvantno točkovni zaslon po meri igračarjev

Pametne ure Pebble

Pametne ure Pebble so zaslovele čez noč, a njihova zvezda je hitro ugasnila. Pogubna je bila konkurenca, ki je fenomen iz leta 2012 prignala do insolventnosti. Zdaj si blagovno znamko lasti proizvajalec merilnikov telesne aktivnosti FitBit.

Samsung Galaxy Note 7

Pametni telefon Galaxy Note 7 bi moral biti najboljši pametni telefon na svetu. In je tudi bil, dokler zaradi pregrevanja ni postal najbolj eksploziven mobilnik leta in ga je bil Samsung prisiljen umakniti iz prodaje.

BlackBerry

Če v prihodnosti vidite mobilni telefon z oznako BlackBerry, ga po vsej verjetnosti ne bo izdelal BlackBerry, ki se bo zdaj osredotočil na programsko opremo, ohišje pa zaupal drugim proizvajalcem. Pametni telefoni pred pametnimi telefoni so se tako po letih agonije vendarle vdali v usodo.

Vine

Twitter je letos ugasnil platformo za deljenje videovsebin Vine, ki so ga izrinile druge platforme. Med glavnimi krivci naj bi bil Instagram.

Facebook Paper

Facebook se je v letu 2016 odpovedal aplikaciji za branje in deljenje novic, slik in videoposnetkov na interaktiven način ob pomoči klasičnih Facebook funkcij.

Google Nexus

Google se je konec leta resno vrgel v telefonski posel s telefonom Google Pixel in naznanil, da opušča blagovno znamko mobilnikov Nexus, ki jo je lepil na pametne telefone, ki so jih zanj izdelovali drugi.

Firefox OS

Mozilla je slaba tri leta po prihodu prvih pametnih telefonov z operacijskim sistemom Firefox OS tem napovedala slovo, saj jim ni uspelo ponuditi najboljše možne uporabniške izkušnje, zato so nehali ponujati telefone s tem sistemom, septembra 2016 pa so nad Firefox OS v celoti dvignili roke.

Picasa

Google je spletni album Picasa, ki se je rodil leta 2002, prevzel leta 2004. Čeprav zadnja leta ni bila deležna pomembne nadgradnje, je še dolgo vztrajala. Nadomestila jo je storitev Google Photos, Picaso pa so pri Googlu pokopali, da so se lahko v celoti posvetili fotografski storitvi Google Foto, pametnejši aplikaciji za fotografije, ki usklajeno deluje v različnih mobilnih napravah in v spletu.

Naglavne slušalke Onkyo Diamond CES 2017: diamantne slušalke Onkyo Diamond – slušalke za nesramnih 100 tisoč dolarjev Sony XBR-A1E Bravia OLED TV CES 2017: Sony Bravia 4K OLED – televizija brez zvočnikov Pametne ure Garmin Fenix 5 Pametne ure Garmin Fenix 5 – tudi z mislijo na ženske Prenosnik Razer Project Valerie CES 2017: Razer Project Valerie – gaming prenosnik s kar tremi zasloni! · · · · · · ·