celulit
Utrip mesta · zdravje & lepota

V času, ko ženske ‘norimo’ za popolno postavo, je prav, da nas kdo od časa do časa opomni, da nihče ni popoln in da se svojega telesa ne smemo sramovati. Še posebej učinkovito je lahko, če nas na to opomni manekenka, ženska, ki naj bi imela t. i. popolno telo. Charli Howard je na svojem Instagramu delila fotografijo svojega celulita in nas opomnila, da je to popolnoma naravno.

Britanska manekenka in aktivistka Charli Howard, ki sodeluje z modno agencijo Muse NYC iz ZDA, je spregovorila o pritisku, ki ga je čutila kot mladostnica, ko so ji govorili, da ne sme imeti celulita oziroma da je to grdo. Zavidala je dekletom, ki celulita niso imele (vsaj videti je bilo tako) in ki so zanjo predstavljale ideal. Enako je bili z vsemi dekleti, modeli in zvezdnicami, ki so krasile razne revije. Če ga je katera pokazala, so jo različne revije osramotile. Zaradi tega je Charlie celulit razumela kot nekaj ‘sramotnega’ in ‘nenavadnega’.

PREBERITE ŠE: Lepota – je to najlepši ženski obraz?

They say do something each day that scares you, so re-posting this is mine for the day. Despite the fact I speed walk everywhere, squat, run and occasionally do @pure_barre, I'm still left with cellulite. I went to an all-girls' boarding school and really used to envy the girls in my class who seemingly had none, and whose bodies looked, to me, nothing less than perfect. Whenever I opened magazines, the models and celebrities I saw didn't have cellulite either – and if they did, they were shamed in the tabloids because of it, or knocked off their perch by nasty journalists who probably have it themselves. (Note: fuck you.) As a result, I felt like my cellulite was shameful, or an oddity. It wasn't until I got older and saw other women's bodies that I realised HOW BLOODY NATURAL IT IS. ✔️ It's nothing to be ashamed of. Your boyfriend isn't gonna care if you have it, and if he does, dump him for his mate. 💁🏻 Just kidding (or am I?). Don't get me wrong – my cellulite isn't my favourite part of my body, nor is it something I shout from the rooftops about. But I know it doesn't make me any less ugly, or is something I need to feel embarrassed about. ✖️ So don't let it make you feel that way, either! In the words of my old pal Kendrick Lamar, "Show me something natural like ass with some stretch marks" 🍑🍑🍑💪🏼💪🏾💪🏿💪🏻💪🏽 #iamallwoman @allwomanproject @heatherhazzan

A post shared by Charli Howard (@charlihoward) on

Vse dokler ni odrasla in videla teles drugih žensk, ni spoznala, kako naravno je to in da se nima ničesar sramovati. Pravi, da območja s celulitom sicer niso njen najljubši del na telesu, a se zaradi tega ne počuti nič manj lepa.

I'm in Portugal & it is very sunny 😎☀️🇵🇹 @modernmusesnyc

A post shared by Charli Howard (@charlihoward) on

I like my little curl 🍒

A post shared by Charli Howard (@charlihoward) on

Rdečelaske So rdečelaske najlepše ženske na svetu? idealno mosko telo Kakšno je idealno moško telo po svetu? Obliž Pravilna uporaba obliža – ste tudi vi obliž celo življenje uporabljali napačno? Ergo Ergo – pripomoček za pravilno držo med sedenjem · · · · ·