Pink Noise za varnost ušes.
Utrip mesta · mobilno

Mercedes je predstavil nenavadno varnostno novost Pre-Safe Sound, ki jo bodo deležni njihovi najnovejši avtomobili razreda E. Gre za t. i. roza šum, ki deluje na frekvenci 80 decibelov in se sproži milisekunde pred proženjem zračne bližine, preprečil pa naj bi okvaro sluha v primeru nesreče, ki ga lahko povzroči pokanje in ječanje pločevine.

Avtomobilske znamke poskušajo narediti svoje avtomobile karseda varne. Danes je seznam varnostno-asistenčnih sistemom že zares dolg, Mercedes-Benz pa je poskrbel, da je še nekoliko daljši.

Nemci vpeljujejo t. i. roza šum (”Pink Noise”), na katerega telo se telo intuitivno odzove. Deluje na frekvenci 80 decibelov, kar je toliko, kot je tudi frekvenca pomivalnega stroja. Roza šum se predvaja, ko vozilo predvidi trčenje. Za to potrebuje 150 milisekund (za primerjavo, mežikanje traja 100 milisekund). Zvok povzroči krčenje stremenske mišice – najmanjše mišica v človeškem telesu – in posledično zaščiti sluh pred glasnimi zvoki in pred potencialno okvaro. Dokazano je namreč bilo, da lahko sluh poškoduje zvok trka vozila.

PREBERITE ŠE: Mercedes-AMG GT C Coupé – za še bolj raznovrstno serijo AMG GT

Mercedes bo varnostno rešitev Pre-Safe Sound, za katero upamo, da je ne bomo nikoli izkusili na lastni koži, vgradili v prihajajoče modele razreda E.


Morgan EV3 Junior Električni trikolesnik Morgan EV3 zdaj tudi kot igrača – za starše z debelo denarnico Nova Škoda Citigo (2017) Nova Škoda Citigo (2017) – Škodinega drobižka zdaj dobite z dežnikom Renault Megane RX Renault Megane RX: Megan na visokih obratih Citroën C-aircross Citroën C-aircross: možati in čokati mali SUV · · · · · ·