pogovor_mr-madness-686266093.jpg
V zraku · intervju

 
Sašo Justin je razcepljena osebnost: med tednom nočni ptič, ujet v ustvarjanje novih ritmov, sanjač in uživač, med vikendi Mr. Madness, najpopularnejši slovenski hardcore DJ, producent in organizator partyjev. V Slovenijo je pripeljal hardcore in svojo norost ujel na prvo slovensko hardcore …

 

Sašo Justin je razcepljena osebnost: med tednom nočni ptič, ujet v ustvarjanje novih ritmov, sanjač in uživač, med vikendi Mr. Madness, najpopularnejši slovenski hardcore DJ, producent in organizator partyjev. V Slovenijo je pripeljal hardcore in svojo norost ujel na prvo slovensko hardcore vinilko.

 

 

DJ-ji velikokrat za svojimi vzdevki skrivajo zanimive anekdote. Kakšna je tvoja?

 

Že kot mulc sem spremljal wrestling in od vseh mi je bil najbolj blizu lik osebe Macho Man Randy Savage, ki je imel drugi vzdevek Mr. Madness. Ko sem začel vrteti, sem opazil, da imava zelo podobne lastnosti. Oba sva v zasebnem življenju tiha in umaknjena, na odru pa sem kot on, v ringu, pravi norec.

 

Tvoja zvrst glasbe je hardcore. Po čem se loči od drugih elektronskih zvrsti?

 

Zame osebno v energiji same glasbe, v razgibanosti skladb in hitrosti (bpm). Všeč mi je, ker so v njem zajeti vsi stili, od trancea do housea, zato ima tudi tako velik krog poslušalcev. V vsaki skladbi je povedana tudi kakšna zgodba, največkrat z vokali iz filmov.

 

Kako si se prvič srečal s to vrsto glasbe?

S takratnim kolegom sva šla na šolski ples, o katerem sem vedel le to, da bodo vrteli Thunderdome (ime hardcore kompilacij in zabav, op. p.). Meni je bila ta beseda zanimiva, čeprav nisem vedel, za kaj gre. Potem so zavrteli skladbo, za katero mi je kolega rekel, da je to to. Popolnoma me je prevzela in že naslednji dan sem si kupil kompilacijo Thunderdome 15. To je bilo leta 1995.

 

V Sloveniji si prvi začel s hardcore partyji pod imenom Beatz of Thunder. Kako se je vse začelo?

 

Dobil sem idejo, da bi sam začel s partyji, ker takrat še nisem imel nastopov. Težko sem sploh našel primeren klub, saj lastnikom nisem niti znal razložiti, kakšna glasba se bo vrtela. Prvo priložnost sem dobil v takratnem klubu Casablanca v Celju. Za vse sem moral poskrbeti sam, od letakov do bookiranja DJ-jev. Največja potegavščina je bila, da sploh nisem vedel, kako se to dela, kam dati letake, kako se dogovarjati za nastope. Takrat namreč internet še ni bil tako razširjen kot danes. Tisti teden, ko sem organiziral prvi party, nisem nič spal, lahko sem le upal na najboljše. Glede na slabo promocijo je bil odziv presenetljivo dober. Dobil sem občutek, da je to to in sem nadaljeval.

 

Si prvi slovenski hardcore DJ, ki je vrtel na Nizozemskem, v Belgiji, Avstriji, Nemčiji in Madžarski. Kako se scena tam razlikuje od naše?

 

V Avstriji je zanimanje veliko glede na velikost populacije, ampak tam se partyji končajo ob 3. uri zjutraj. Zabave niso tako pogoste, obiskovalci pa želijo biti podobni Nizozemskim obiskovalcem. Na Nizozemskem je povsem obratno. Tam že otroke vzgajajo v hardcore duhu in oblikujejo nekakšne klane. Partyjev je vsaj 30 na vikend, obiskovalci so “skulirani”, organizacija pa neverjetna. Na večjih zabavah nastopajo največje zvezde hardcora, poskrbljeno je za dodelano sceno na odru, zabave pa so obiskane mednarodno. Tam ne poznajo izgredov, vsi namreč vedo, zakaj so tam: zaradi glasbe.

 

Izdal si prvo slovensko hardcore vinilko. Kaj je za DJ-ja pomembneje, biti dober DJ ali dober producent?

 

Oboje. Če ne produciraš z dobrimi kontakti, še vedno dobiš nastop, ampak vedno boš vrtel za malo denarja in na začetku partyja, ko še ni ljudi. Ko pa izdaš skladbo, ki postane hit in ga vrtijo tudi drugi DJ-ji, ti naraste cena in dobiš povabila na več in večje partyje. Odprejo se tudi poti do večjih booking agencij in založb. Prav tako je pri produciranju pomembno da razviješ in odkriješ svoj stil po katerem te poslušalci prepoznajo. Ravno pri remiksiranju zadnjega komada sem odkril nov stil, ki ga je italjanski kolega dj Koney poimenoval »scream core«. To nedvomno paše mojemu imenu in stilu.

 

Trenutno pripravljaš kar nekaj projektov za priznane hardcore založbe, kot so Hardvolume, DNA in Megarave. Kako se je spremenilo tvoje življenje?

 

Pridobil sem samozavest in prepoznavnost, predvsem v Španiji in Nemčiji, dvignil se je tudi honorar. Večino dni v tednu sem prikljenjen v studio, čez vikend imam nastope. Dobro, da v tem uživam in to delam s srcem. Še posebej ko vidim, da se kažejo rezultati. Ravno sem končal remiks za botra italijanskega hardstyla, dobivam pa tudi povabila za sodelovanje drugih priznanih dj kolegov, kot so Partyraiser, dj Dano, Stocker in Vortex.

 

Klubi so tvoj drugi dom. Kje se še pogosto zadržuješ?

 

Večinoma sem v studiu. Zahajam na Google, Facebook, Twitter, Partyflock, Hardstyle forum, svojo spletno stran www.mr-madness.si, v kopalnico in posteljo. Socialno življenje trpi!

 

29.10. Dash Berlin @ Inbox
27.11. HDM party @ Močilnik, Vrhnika
4.12. House of Madness


pogovor-i-1329948819.jpg Okoljevarstvenica s temeljnim pristopom pogovor-iii-1377341074.jpg Mož z zelenim palcem pogovor-740492836.gif Capoeira v Ljubljani pogovor-518616582.jpg Kdor se ne bo naučil plesati na hrup, bo od hrupa znorel.
Sara Mozetič
V zraku · intervju

Sara Mozetič verjetno ni ime, ki vam zveni znano, a Primorka živeča na Norveškem je prava YouTube zvezda, njen kanal Sara Beauty Corner, ki se bliža poldrugemu milijonu naročnikov, pa prava zakladnica modnih in drugih nasvetov. Njeni video posnetki imajo skupaj že skoraj 120 milijonov ogledov, nanje pa klikajo dekleta iz različnih koncev sveta. Vas zanima njen recept za uspeh? Tudi nas je.

Begunska kriza na Kickstarterju Pomoč beguncem - to je najpomembnejša Kickstarter kampanja do sedaj! Spletno udejstvovanje vam lahko škodi ali koristi Ste vedeli, da je lahko družabno omrežje jeziček na tehtnici, ko iščete zaposlitev?
BENJAMIN & ELVIS
V zraku · intervju

Mlada ekipa iz Velenja, ki jo vodi Elvis Halilović, je s projektom Ondu Pinhole osvojila ameriški Kickstarter. Prva edicija kamer Pinhole Cameras iz leta 2013 je v pičlih sedmih dneh zbrala preko petdeset tisoč ameriških dolarjev, kar je bilo kar petkrat več od želenih sredstev. Dve leti kasneje so slovenski leseni fotoaparati s še bolj dovršeno “leseno tehnologijo” na Kickstarterju pisali novo uspešno zgodbo.

IMG_6722 Intervju: Samo Jeranko – Človek riba Magnifico-Press-02 Intervju: Magnifico – trubadur sodobnega časa
IMG_6722
V zraku · intervju

»Višje, hitreje, močneje« je rek, ki ga pogosto slišimo, ko je govora o športnih dosežkih. Kaj pa globlje? Tja gre človek nižje, počasneje in zelo umirjeno. To je povsem drugačna dimenzija fizičnih naporov, ki so še bolj kot s fizično povezani s psihološko pripravo. Bliža se poletni oddih na morju, kjer veliko ljudi delček tega preživi tudi pod vodo. Skrivnost dolgega zadrževanja sape globoko pod gladino nam je razkril Samo Jeranko, ki si lasti slovenski globinski rekord v prostem potapljanju. Pred kratkim je z novim slovenskim rekordom osvojil tretje mesto v disciplini statična apnea na svetovnem prvenstvu v Beogradu. In kako se počuti človek, ki pod vodo v mirujočem položaju zdrži osem minut in osem sekund?

Magnifico-Press-02 Intervju: Magnifico – trubadur sodobnega časa cover Intervju - Jernej Zver in Maja Galuf: Jernejkitchen
Magnifico-Press-02
V zraku · intervju

Magnifico, eden izmed zadnjih trubadurjev sodobnega časa, poslednji romantik, večni idealist, brezupni blefer in izprijeni voajer, se po sedmih letih vrača z novo ploščo Tivoli. Oda ljubljanskemu parku je izpovedni manifest, posvečen tako parku Tivoli kot tudi vsakodnevnim zgodbam, ki se odvijajo v njem. A to ni edina zgodba, ki jo Magnifico spleta. Podpornik kreativne kampanje Človek, ki poteka pod sloganom ”Človek, čuvaj svoje mesto, samo eno imaš!”, je tokrat svoj čas med drugim posvetil preprečevanju vandalizma.

cover Intervju - Jernej Zver in Maja Galuf: Jernejkitchen Skok čez Lužo iz zime v pomlad: 10. obletnica legendarne Luže na Krvavcu. Intervju: Lina Doler & Anže Kurnik - 10 let legendarne Luže na Krvavcu
cover
V zraku · intervju

Jernejkitchen je slovenski kulinarični blog, ki nastaja pod prsti nadarjenega chefa Jerneja Zvera in ustvarjalne fotografinje Maje Galuf. On je odgovoren za kreiranje jedi in sestavljanje krožnikov, ki so prava estetska poslastica, ona za kulinarično fotografijo, ob kateri se nam zasvetijo oči in pocedijo sline.

Skok čez Lužo iz zime v pomlad: 10. obletnica legendarne Luže na Krvavcu. Intervju: Lina Doler & Anže Kurnik - 10 let legendarne Luže na Krvavcu Renata Novak - Spremeni.se Intervju - Renata Novak: SPREMENI.SE in uresniči svoje potenciale
Skok čez Lužo iz zime v pomlad: 10. obletnica legendarne Luže na Krvavcu.
V zraku · intervju

Prvi aprilski vikend bo na Krvavcu minil v duhu najboljše zabave ob koncu smučarske sezone, ki bo ob okroglem jubileju še bolj nepozabna kot sicer. Tradicionalna Luža – edinstveni dogodek, na katerem adrenalina željni smučarji in deskarji na »luži« sredi smučišča izvajajo akrobatske trike in spektakularne skoke – se bo letos že deseto leto zapovrstjo odvijala na krvavški plaži in z bogatim programom razveselila vse, ki se še ne želimo zares posloviti od zimskih radosti.

Renata Novak - Spremeni.se Intervju - Renata Novak: SPREMENI.SE in uresniči svoje potenciale Kolekciia stolov Sadl. Intervju: LMBRJK - sodobna digitalizacija lesa
Renata Novak - Spremeni.se
V zraku · intervju

Renata Novak je odličen dokaz, da za korenito spremembo življenjskega stila ni nikoli prepozno. Podjetnica, ki je petnajst let delala v marketingu, se je pred tremi leti odločila za samostojno pot, s katero želi deliti svoja, na novo pridobljena, profesionalna znanja s področij pilatesa, life coachinga, sproščujoče tehnike Access Bars in nutricionistike. S formulami za boljše počutje studia SPREMENI.SE nam ponuja celovit program, s katerim bomo zaživeli bolj zdravo in polno življenje.

Kolekciia stolov Sadl. Intervju: LMBRJK - sodobna digitalizacija lesa pogovor_modni_bloger Intervju - Matthew Zorpas: Po poklicu ''bloger''
Kolekciia stolov Sadl.
V zraku · intervju

LMBRJK je oblikovalski studio, lociran v belgijskem Antwerpnu, ki sta ga osnovala Američan Jon Kleinhample in Slovenka Maša Lončarič Kleinhample. Blagovno znamko sta razvila v duhu ljubezni do lesa, pri ustvarjanju pa se poslužujeta zanimivega oblikovalskega procesa, ki združuje sodobne digitalne procese trodimenzionalnega modeliranja s tradicionalnimi analognimi procesi obdelave materiala.

pogovor_modni_bloger Intervju - Matthew Zorpas: Po poklicu ''bloger'' Utrinek videospota prvenca z najnovejšega albuma "Adrian Lee" Intervju: Stad Van Licht - ko se prižge sanjava melodičnost
pogovor_modni_bloger
V zraku · intervju

Je eden najbolje oblečenih moških v Veliki Britaniji (vsaj tako so ocenili pri reviji za moške Esquire). Kot kreativni svetovalec sodeluje s številnimi prestižnimi blagovnimi znamkami, kot so Cartier, Tommy Hilfiger, Gucci, Fabérge, Brooks Brothers, Armani A|E, Z Zegna in druge. Je modni bloger, avtor priljubljenega bloga TheGentlemanBlogger. To je Matthew Zorpas, na Cipru rojeni ljubitelj mode, ki zadnjih sedem let živi in ustvarja v Londonu.

Utrinek videospota prvenca z najnovejšega albuma "Adrian Lee" Intervju: Stad Van Licht - ko se prižge sanjava melodičnost lokali_6_pogovor_LIDL_Mate 2 Intervju: Mate Janković - Lidlov kulinarični projekt Tomaž vs. Mate.
Utrinek videospota prvenca z najnovejšega albuma "Adrian Lee"
Kulturni izbor · glasba · V zraku · intervju

Ko se združijo animator, filmski ustvarjalec, arhitekt in “otoški klatež”, nastane edinstveni DIY bend. Belgijsko glasbeno zasedbo bi sprva zlahkoto opredelili kot indie-pop, a vendar skrivajo veliko več. Konec oktobra bo luč ugledal njihov najnovejši album “Stad Van Licht II”, ki je plod dveletnega popotovanja po jugovzhodni Aziji. Ta prinaša tople sapice sončne melodičnosti, ki ponesejo na sanjava otoška poleževanja pod palmami. Martijn Ravesloot, frontman in pisec besedil, nas je tako popeljal v barvito zakulisje ustvarjanja “otoške glasbe”.

TheStroj_FotoA.Peunik Koncert: The Stroj 24. oktobra v Plesnem forumu Celje Buika album cover 1 - Photo Credit Javi Rojo-2 Buika - zvezdnica flamenka in latino glasbe v Cankarjevem domu