pogovor_mr-madness-686266093.jpg
V zraku · intervju

 
Sašo Justin je razcepljena osebnost: med tednom nočni ptič, ujet v ustvarjanje novih ritmov, sanjač in uživač, med vikendi Mr. Madness, najpopularnejši slovenski hardcore DJ, producent in organizator partyjev. V Slovenijo je pripeljal hardcore in svojo norost ujel na prvo slovensko hardcore …

 

Sašo Justin je razcepljena osebnost: med tednom nočni ptič, ujet v ustvarjanje novih ritmov, sanjač in uživač, med vikendi Mr. Madness, najpopularnejši slovenski hardcore DJ, producent in organizator partyjev. V Slovenijo je pripeljal hardcore in svojo norost ujel na prvo slovensko hardcore vinilko.

 

 

DJ-ji velikokrat za svojimi vzdevki skrivajo zanimive anekdote. Kakšna je tvoja?

 

Že kot mulc sem spremljal wrestling in od vseh mi je bil najbolj blizu lik osebe Macho Man Randy Savage, ki je imel drugi vzdevek Mr. Madness. Ko sem začel vrteti, sem opazil, da imava zelo podobne lastnosti. Oba sva v zasebnem življenju tiha in umaknjena, na odru pa sem kot on, v ringu, pravi norec.

 

Tvoja zvrst glasbe je hardcore. Po čem se loči od drugih elektronskih zvrsti?

 

Zame osebno v energiji same glasbe, v razgibanosti skladb in hitrosti (bpm). Všeč mi je, ker so v njem zajeti vsi stili, od trancea do housea, zato ima tudi tako velik krog poslušalcev. V vsaki skladbi je povedana tudi kakšna zgodba, največkrat z vokali iz filmov.

 

Kako si se prvič srečal s to vrsto glasbe?

S takratnim kolegom sva šla na šolski ples, o katerem sem vedel le to, da bodo vrteli Thunderdome (ime hardcore kompilacij in zabav, op. p.). Meni je bila ta beseda zanimiva, čeprav nisem vedel, za kaj gre. Potem so zavrteli skladbo, za katero mi je kolega rekel, da je to to. Popolnoma me je prevzela in že naslednji dan sem si kupil kompilacijo Thunderdome 15. To je bilo leta 1995.

 

V Sloveniji si prvi začel s hardcore partyji pod imenom Beatz of Thunder. Kako se je vse začelo?

 

Dobil sem idejo, da bi sam začel s partyji, ker takrat še nisem imel nastopov. Težko sem sploh našel primeren klub, saj lastnikom nisem niti znal razložiti, kakšna glasba se bo vrtela. Prvo priložnost sem dobil v takratnem klubu Casablanca v Celju. Za vse sem moral poskrbeti sam, od letakov do bookiranja DJ-jev. Največja potegavščina je bila, da sploh nisem vedel, kako se to dela, kam dati letake, kako se dogovarjati za nastope. Takrat namreč internet še ni bil tako razširjen kot danes. Tisti teden, ko sem organiziral prvi party, nisem nič spal, lahko sem le upal na najboljše. Glede na slabo promocijo je bil odziv presenetljivo dober. Dobil sem občutek, da je to to in sem nadaljeval.

 

Si prvi slovenski hardcore DJ, ki je vrtel na Nizozemskem, v Belgiji, Avstriji, Nemčiji in Madžarski. Kako se scena tam razlikuje od naše?

 

V Avstriji je zanimanje veliko glede na velikost populacije, ampak tam se partyji končajo ob 3. uri zjutraj. Zabave niso tako pogoste, obiskovalci pa želijo biti podobni Nizozemskim obiskovalcem. Na Nizozemskem je povsem obratno. Tam že otroke vzgajajo v hardcore duhu in oblikujejo nekakšne klane. Partyjev je vsaj 30 na vikend, obiskovalci so “skulirani”, organizacija pa neverjetna. Na večjih zabavah nastopajo največje zvezde hardcora, poskrbljeno je za dodelano sceno na odru, zabave pa so obiskane mednarodno. Tam ne poznajo izgredov, vsi namreč vedo, zakaj so tam: zaradi glasbe.

 

Izdal si prvo slovensko hardcore vinilko. Kaj je za DJ-ja pomembneje, biti dober DJ ali dober producent?

 

Oboje. Če ne produciraš z dobrimi kontakti, še vedno dobiš nastop, ampak vedno boš vrtel za malo denarja in na začetku partyja, ko še ni ljudi. Ko pa izdaš skladbo, ki postane hit in ga vrtijo tudi drugi DJ-ji, ti naraste cena in dobiš povabila na več in večje partyje. Odprejo se tudi poti do večjih booking agencij in založb. Prav tako je pri produciranju pomembno da razviješ in odkriješ svoj stil po katerem te poslušalci prepoznajo. Ravno pri remiksiranju zadnjega komada sem odkril nov stil, ki ga je italjanski kolega dj Koney poimenoval »scream core«. To nedvomno paše mojemu imenu in stilu.

 

Trenutno pripravljaš kar nekaj projektov za priznane hardcore založbe, kot so Hardvolume, DNA in Megarave. Kako se je spremenilo tvoje življenje?

 

Pridobil sem samozavest in prepoznavnost, predvsem v Španiji in Nemčiji, dvignil se je tudi honorar. Večino dni v tednu sem prikljenjen v studio, čez vikend imam nastope. Dobro, da v tem uživam in to delam s srcem. Še posebej ko vidim, da se kažejo rezultati. Ravno sem končal remiks za botra italijanskega hardstyla, dobivam pa tudi povabila za sodelovanje drugih priznanih dj kolegov, kot so Partyraiser, dj Dano, Stocker in Vortex.

 

Klubi so tvoj drugi dom. Kje se še pogosto zadržuješ?

 

Večinoma sem v studiu. Zahajam na Google, Facebook, Twitter, Partyflock, Hardstyle forum, svojo spletno stran www.mr-madness.si, v kopalnico in posteljo. Socialno življenje trpi!

 

29.10. Dash Berlin @ Inbox
27.11. HDM party @ Močilnik, Vrhnika
4.12. House of Madness


pogovor-i-1329948819.jpg Okoljevarstvenica s temeljnim pristopom pogovor-iii-1377341074.jpg Mož z zelenim palcem
Skok čez Lužo iz zime v pomlad: 10. obletnica legendarne Luže na Krvavcu.
V zraku · intervju

Prvi aprilski vikend bo na Krvavcu minil v duhu najboljše zabave ob koncu smučarske sezone, ki bo ob okroglem jubileju še bolj nepozabna kot sicer. Tradicionalna Luža – edinstveni dogodek, na katerem adrenalina željni smučarji in deskarji na »luži« sredi smučišča izvajajo akrobatske trike in spektakularne skoke – se bo letos že deseto leto zapovrstjo odvijala na krvavški plaži in z bogatim programom razveselila vse, ki se še ne želimo zares posloviti od zimskih radosti.

Renata Novak - Spremeni.se Intervju - Renata Novak: SPREMENI.SE in uresniči svoje potenciale Kolekciia stolov Sadl. Intervju: LMBRJK - sodobna digitalizacija lesa
Renata Novak - Spremeni.se
V zraku · intervju

Renata Novak je odličen dokaz, da za korenito spremembo življenjskega stila ni nikoli prepozno. Podjetnica, ki je petnajst let delala v marketingu, se je pred tremi leti odločila za samostojno pot, s katero želi deliti svoja, na novo pridobljena, profesionalna znanja s področij pilatesa, life coachinga, sproščujoče tehnike Access Bars in nutricionistike. S formulami za boljše počutje studia SPREMENI.SE nam ponuja celovit program, s katerim bomo zaživeli bolj zdravo in polno življenje.

P92108011.jpg Intervju z eno najboljših vzgojiteljic waldorfske pedagogike Predstavitev Mercedes Benz S Razred Intervju z oblikovalcem najboljšega avtomobila na svetu Robertom Lešnikom
Kolekciia stolov Sadl.
V zraku · intervju

LMBRJK je oblikovalski studio, lociran v belgijskem Antwerpnu, ki sta ga osnovala Američan Jon Kleinhample in Slovenka Maša Lončarič Kleinhample. Blagovno znamko sta razvila v duhu ljubezni do lesa, pri ustvarjanju pa se poslužujeta zanimivega oblikovalskega procesa, ki združuje sodobne digitalne procese trodimenzionalnega modeliranja s tradicionalnimi analognimi procesi obdelave materiala.

pogovor_modni_bloger Intervju - Matthew Zorpas: Po poklicu ''bloger'' Utrinek videospota prvenca z najnovejšega albuma "Adrian Lee" Intervju: Stad Van Licht - ko se prižge sanjava melodičnost
pogovor_modni_bloger
V zraku · intervju

Je eden najbolje oblečenih moških v Veliki Britaniji (vsaj tako so ocenili pri reviji za moške Esquire). Kot kreativni svetovalec sodeluje s številnimi prestižnimi blagovnimi znamkami, kot so Cartier, Tommy Hilfiger, Gucci, Fabérge, Brooks Brothers, Armani A|E, Z Zegna in druge. Je modni bloger, avtor priljubljenega bloga TheGentlemanBlogger. To je Matthew Zorpas, na Cipru rojeni ljubitelj mode, ki zadnjih sedem let živi in ustvarja v Londonu.

Utrinek videospota prvenca z najnovejšega albuma "Adrian Lee" Intervju: Stad Van Licht - ko se prižge sanjava melodičnost lokali_6_pogovor_LIDL_Mate 2 Intervju: Mate Janković - Lidlov kulinarični projekt Tomaž vs. Mate.
Utrinek videospota prvenca z najnovejšega albuma "Adrian Lee"
Kulturni izbor · glasba · V zraku · intervju

Ko se združijo animator, filmski ustvarjalec, arhitekt in “otoški klatež”, nastane edinstveni DIY bend. Belgijsko glasbeno zasedbo bi sprva zlahkoto opredelili kot indie-pop, a vendar skrivajo veliko več. Konec oktobra bo luč ugledal njihov najnovejši album “Stad Van Licht II”, ki je plod dveletnega popotovanja po jugovzhodni Aziji. Ta prinaša tople sapice sončne melodičnosti, ki ponesejo na sanjava otoška poleževanja pod palmami. Martijn Ravesloot, frontman in pisec besedil, nas je tako popeljal v barvito zakulisje ustvarjanja “otoške glasbe”.

TheStroj_FotoA.Peunik Koncert: The Stroj 24. oktobra v Plesnem forumu Celje unnamed Koncert: Laibach z Napravimo to deželo spet sproščeno!
lokali_6_pogovor_LIDL_Mate 2
V zraku · intervju

Mate Janković je priznan kulinarični mojster in bivši član žirije hrvaškega šova Masterchef, ki se je v Lidlovem kuharskem dvoboju odločil pomeriti z našim Tomažem Kavčičem. Tomaž vs. Mate je inovativen kuharski projekt, ki približa omamne okuse domače in svetovne kuhinje, ter prepriča, da je lahko kuhanje tudi zabavno. Hudomušna kuharska nasprotnika s preprostimi recepti vsak teden postrežeta na Lidlovi spletni strani.

lokali_1_pogovor_LIDL_Tomaz 2 Intervju: Tomaž Kavčič - Lidlov kulinarični projekt Tomaž vs. Mate. MasaPavokovic_Lead Intervju: Maša Pavoković - Ziferblat, kjer se čas lahko tudi ustavi!
lokali_1_pogovor_LIDL_Tomaz 2
V zraku · intervju

“Dva kuharja, dva recepta, super cena” je slogan, ki jedrnato pospremi Lidlov kulinarični projekt Tomaž vs. Mate. Za kaj sploh gre? Slovenska kuharska zvezda Tomaž Kavčič, ki v Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono navdušuje tudi najbolj zahtevne goste, in Hrvat Mate Jankovič sta pristala na prav posebno gastronomsko izkušnjo. Od letošnjega septembra nas namreč zabavata s svojevrstnimi kulinaričnimi dvoboji, ki jih lahko (na Lidlovi spletni strani) spremljamo v obliki oglasov, receptov in kuharskih nasvetov.

MasaPavokovic_Lead Intervju: Maša Pavoković - Ziferblat, kjer se čas lahko tudi ustavi! Intima straniščne debate. Intervju z Bernardo Županek: Straniščne debate
MasaPavokovic_Lead
V zraku · intervju

Maša Pavoković nam bo odprla vrata novega prostora za druženje v Ljubljani, Ziferblat. Z njo smo se pred nekaj leti že pogovorajali o njenem takratnem, glasbenem projektu. Danes ima pred seboj nov izziv. Predstavila nam bo koncept deljenja prostora, ki prihaja iz Rusije in je zastavljen malo drugače. Ziferblat bo postavil Ljubljano na zemljevid sproščenega, inovativnega in predvsem prijetnega druženja.

Intima straniščne debate. Intervju z Bernardo Županek: Straniščne debate Pogovor_Lead_TinBarboGruden Intervju: Surfer Tin Barbo Gruden - zanesljivo ime za Surfgasm Lisbon Surf Club
Intima straniščne debate.
V zraku · intervju

Bernarda Županek je arheologinja, kustosinja in ponosna mama dveh hčera. Doktorirala je iz antropologije antičnih svetov, zaposlena pa je kot kustosinja za rimsko obdobje v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane. Trenutno kot ena izmed “intelektualnih prostitutk” sodeluje v performansu Straniščna šepetanja, ki se odvija v sklopu festivala Svetlobna gverila.

Pogovor_Lead_TinBarboGruden Intervju: Surfer Tin Barbo Gruden - zanesljivo ime za Surfgasm Lisbon Surf Club cover Intervju: Dušan Tomić – Dule stand up komik velikega srca in otožnega pogleda
Pogovor_Lead_TinBarboGruden
V zraku · intervju

Tin Barbo Gruden je na Portugalsko prišel pred dobrimi štirimi leti, kot Erasmus študent, in tam tudi ostal. Surfanje, ocean ter portugalski način življenja so botrovali nastanku Surfgasm Lisbon Surf Cluba, agencije Erasmus Housing Lisbon, kjer oddaja stanovanja študentom, popotnikom ter turistom ter kulturnega društva ArtCasa, ki povezuje ter predstavlja kulture držav, kot so Portugalska, Zelenoortski otoki, Italija ter Slovenija. Če se mudimo v Lizboni je Tin človek, ki nam bo na široko odprl svoja vrata in nam pokazal Lizbono skozi svoje oči.

cover Intervju: Dušan Tomić – Dule stand up komik velikega srca in otožnega pogleda Armand Assante. Intervju: Armand Assante, zvedavo spoštovanje velikega igralca