philip-nixon-garden-design
Utrip mesta · dom

Balkon v mestu predstavlja podaljšek stanovanja, stik z naravo in celo nadomestilo za vrt. Da bi pridelali vsaj nekaj domačega pridelka, postajajo vse bolj aktualne zasaditve cvetja in vrtnin. V manjših in plitvejših koritih uspevajo solatnice in čebulnice, v globljih pa kapusnice in plodovke. Da bi si lahko torej ustvarili svoj urbani vrt, vam bomo tokrat priskočili na pomoč. Podarjamo vam namreč pripomočke za urbano vrtnarjenje. Vse, kar potrebujete, je pravilen odgovor na spodaj zastavljeno nagradno vprašanje! Pripravljeni? Zdaj?

Tudi pri urbanih vrtičkih sledimo pravilom dobrih in slabih sosed. Paradižniku dodamo baziliko, koper, nizki fižol, zeleno in redkvice. K papriki ali čiliju posejemo drobnjak in ognjič. H kumaram se lepo podajo sončnice, luštrek in viseči slak. V obešanke pa posadimo jagode in visečo novozelandsko špinačo.

Več o pravilnem kombiniranju vrtnin pa najdete na spletni aplikaciji NarediVrt.si.

PREBERITE ŠE: 7170 – slovenski multipraktični oblikovalski dodatek za vrt

Nagradna igra

Med vsemi odgovori, ki jih bomo prejeli od 26. 4. do 4. 5. bomo izžrebali 5 prejemnikov. Nagrade so: 1. nagrada: paket izdelkov Plantella za vrt na balkonu: zemlja Plantella Ideal, tekoče gnojilo za vrtnine Bio Plantella Vrt, vitaminski kompleks Bio Plantella Vita in tekoče gnojilo za cvetoče rastline Plantella Cvet; 2. nagrada: zemlja Plantella Ideal, 50 l, 3. nagrada: tekoče gnojilo za vrtnine Bio Plantella Vrt, 1 l; 4. nagrada: vitaminski kompleks Bio Plantella Vita, 500 ml; 5. nagrada: tekoče gnojilo za cvetoče rastline Plantella Cvet, 1 l.

Nagrajenke nagradne igre so:
Laura Gorjup (1. nagrada)
Dragica Markun (2. nagrada)
Tjaša Šorn (3. nagrada)
Tanja Genda (4. nagrada)
Antonija Podpečan (5. nagrada)

Nagrajenkam iskreno čestitamo, ostalim pa želimo več sreče v naših prihodnjih nagradnih igrah.

Svetilka Breeze Breeze: ambientalna svetilka, ki jo prižigamo in ugašamo s sapo Stojalo za pametni telefon Elago M4 Elago M4: retro stojalo Macintosh za iPhone SicilyIsMyLove_BoxHome Dolce & Gabbana Sicily Is My Love – modna znamka v kuhinji Nočna omarica Curvilux Curvilux: pametna nočna omarica, ki polni telefon in prebuja na naraven način · · · ·