Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo
Utrip mesta · mobilno

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo je resnično dolgo ime za avtomobil, ki se od 0 do 100 premakne hitreje, kot lahko izgovorimo njegovo polno ime. Hibridna Panamera ni le tehnološki dosežek, saj z novo obliko in detajli tudi navdušuje kot še nikoli.

Nova Porsche Panamera Sport Turismo premore enak hibridni pospešek, kot ga ima standarda Panamera E-Hybrid Turbo, kljub drugačnemu podaljšanemu zadku in nekaj dodatnimi kilogrami. Zahvala gre elektromotorju s 136 konjskimi močmi, ki deluje v kombinaciji s 4-litrskim 8-valjnim motorjem, ki premore 550 konjskih moči. Skupna moč tako znaša 680 konjskih moči, kar je dovolj, da Porshe Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo od 0 do 100 km/h pospeši v vsega 3,2 sekunde. To je dovolj, da lahko Panamero Sport Turismo razglasimo za enega izmed najhitrejših “karavanskih” avtomobilov. Pogonski sklop je vzet iz superšportnega 918 Spiderja in ga najdemo tudi v standardni Panameri E-Hybrid.

Da pa ne govorimo le o moči, še nekaj besed o tehnološki dovršenosti tega pogonskega sklopa. Pri Porscheju trdijo, da je omenjeni motor pri porabi povsem enakovreden 3-litrskemu motorju iz Porschejeve ponudbe, namenjene modelu Panamera, in to kljub občutno večjemu številu konjskih moči. Poleg tega lahko hibrid prevozi 50 kilometrov in doseže hitrost 140 km/h, ne da bi pri tem porabil samo samcato kapljico goriva. Za polnitev baterije bomo potrebovali od 2,4 do 6 ur, kar je seveda odvisno od izhodne moči električne polnilnice. Podaljšana Panamera Sport Turismo je tako kot nalašč za tiste, ki si želijo avtomobil umirjene zunanjosti, a s tako močjo, s katero je sposobna prehiteti tudi najbolj divje nastrojene konkurente.

Galerija slik: Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport TurismoOdpri galerijo
cover-ferrariportofino Tako je videti Ferrarijev reklamni spot za Ferrari Portofino, posnet v Sloveniji! cover-kolo Renovo Glenmorangie Original: reinkarnacija sodčka za viski Novi Range Rover Velar Novi Range Rover Velar že na slovenskih tleh Mercedes-Benz Sprinter Prihaja novi Mercedes-Benz Sprinter (2018) ·