shutterstock_194825030
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ste pripravljeni na najlepši domači sladoled? Tukaj je recept za parfe z malinami in bananami, ki ga pripravite popolnoma brez jajc.

Popoln kremni užitek za družino in goste: domači sladoled brez jajc, ki ga pripravimo kot parfe. Slastno!

PREBERITE ŠE: RECEPT ZA DOBER SLADOLED – IZBOR NAJBOLJŠIH RECEPTOV ZA DOMAČI SLADOLED

Sestavine za najlepši domači sladoled, parfe z malinami in bananami:

  • 1 vrečka vaniljevega pudinga
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 dl mleka
  • 3 banane
  • sok ene limone
  • 4 dl sladke smetane
  • 300 g malin

Priprava najlepšega domačega sladoleda, parfeja z malinami in bananami:

Puding pomešajte s sladkorjem in umešajte nekaj mleka. Ostanek mleka postavite na štedilnik in pustite, da zavre. Odstranite z ognja in dodajte puding. Kuhajte 1 minuto. Puding ohladite z mešanjem. Banane olupite, narežite na rezine in jih prelijte s sokom limone. Nato jih zmiksajte s paličnim mešalnikom. Stepite smetano, dodajte zmes pudinga in banan ter premešajte. V daljši model (okoli 25 cm) položite folijo. Na dno dajte nekaj nastale kremne mase, dodajte maline in prelijte z ostankom mase. Sladico vsaj za 3 ure postavite v zamrzovalnik. Pa dober tek!

shutterstock_263322302 (1) Recept: kremni sladoled z desertnim vinom Millionaire's Pie Recept: hitro pripravljena kremasta pita “Million Dollar” shutterstock_410448172 Recept: veganski mangov sladoled, košček nebes shutterstock_532545739 Recept: lahek cheesecake, pripravljen v pol ure · · · · · ·