3042588-slide-s-3-these-before-and-after-shots-show-how-columbiaglacier1920x1200 2
Utrip mesta · destinacija

Ledeniki se topijo, morja izginjajo, mesta rastejo – to kažejo satelitski posnetki NASE. Ti nam omogočajo, da pogledamo kako ljudje spreminjamo pokrajine po svetu. To so fotografije prej in potem, ki dokazujejo, kako hitro se spreminja naš planet.

Malo več kot stoletje nazaj je eden izmed prvih raziskovalcev posnel prve fotografije ledenika Muir na Aljaski, na isti lokaciji, ki je danes neprepoznavna. Do leta 2005 se je ledenik popolnoma skrčil in izginil iz vidnega polja, gore so namesto snega in ledu prekrite z drevesi.
Te fotografije so del zbirke Images of Change, ki jih je NASA razstavila leta 2009. Vsak teden ekipa raziskovalcev preišče zbirko fotografij NASE in fotografije krajev ter pokrajin, ki nastajajo sproti ter tako izbere takšne, ki dokazujejo, kako hitro rastejo mesta in kako hitro spreminjamo pokrajino ali pa kakšen vpliv imajo na vse to podnebne spremembe.
Vsaka sprememba pa le ni negativna; par slik prikazuje kako v Ugandi ponovno rastejo gozdovi in par slik kaže, kako v ZDA na določeni mestih počasi izginja onesnaženost zraka.

PREBERITE ŠE: Bo tako izgledal svet v prihodnosti?

V galeriji si oglejte nekaj fotografij prej in potem, ki dokazujejo, kako hitro se spreminja naš planet.

Aralsko jezero v Srednji Aziji, ki se je v celoti posušilo - leva fotografija je posneta leta 2000, desna pa leta 2014. Odpri galerijo
84388-full Mobilna hišica nov dom para, ki je pustil službo in potuje po ZDA iStock_000003722520_Medium To je deset najbolj “seksi” naglasov na svetu v angleškem jeziku! cover-luksuzna-potovanja Luksuzna potovanja in popotniški trendi v letu 2015 cover-najboljše-plaze Top 10: Najboljše plaže na svetu po izboru popotnikov (2015) ·