nintchdbpict000351214363
V zraku · buzz buzz

Kultura močno zaznamuje lepotne ideale. V različnih državah po svetu imajo tako različne predstave o tem, kaj je seksi in kaj ne. V članku si lahko preberete nekaj nenavadnih primerov lepega. Ne boste verjeli, kakšne nenavadne stvari ponekod veljajo za seksi.

Kakšne nenavadne stvari ponekod veljajo za seksi:

Krivi zobje (Japonska)

Na zahodu častimo ravne zobe, poravnane v nesporno naravnano črto. Na Japonskem pa je zgodba popolnoma drugačna. Krivi zobje ali po njihovo yaeba so pravi lepotni ideal. Mnoga dekleta obiskujejo zobozdravnika, ki jim pomaga zobe postaviti v želeno formacijo.

Srčast obraz (Južna Koreja)

V Južni Koreji lepotne operacije niso le pogoste, temveč so nekaj popolnoma normalnega. Skoraj vsak prebivalec Južne Koreje je vsaj enkrat ležal pod lepotnim nožem. Največji hit je zagotovo srčast obraz. Za dosego tega ideala je treba zlomiti čeljust na tri dele, jo preoblikovati ter pustiti, da se zaceli v nov obliko.

Debelost (Mavretanija)

V Mavretaniji fitnes zvezde ne bi imele nobene možnosti dobiti moškega. Debelost je tam namreč kraljica lepotnih idealov. Mnogi starši svoja dekleta pošljejo v posebne kampe, kjer pojejo do 16.000 kalorij na dan.

Svetla polt (Kitajska, Tajska)

Na Kitajskem in Tajskem svetla polt velja za resničen ideal lepote. Mnogi so s tem tako obsedeni, da na plaži zakrijejo vsak milimeter svojega telesa, vključno z obrazom. Malo nepriročen lepoten ideal, glede na visoko količino sončnih dni v teh dveh državah.

Dolg vrat (Burma)

Ena izmed regij v vzhodni Burmi se je v preteklosti imenovala “država ženskih žiraf”.  Ime se nanaša na pleme Kayan, kjer si ženske umetno podaljšujejo vrat. Bolj kot ima ženska dolg vrat, lepša naj bi bila.

Monoobrv (Tadžikistan)

V določenih regijah Tadžikistana je monoobrv znak lepote. Dekleta, ki jih narava ni obdarila s tem veseljem, si monoobrv preprosto narišejo.


in-real-life-hed-2017 Kako bi bilo spletno nadlegovanje videti v resničnem življenju? shutterstock_282080363 13. oktober: danes je dan brez modrca shutterstock_454662040 Drugi premik ure 2017: kdaj premaknemo uro na zimski čas? 35484C2300000578-3641671-image-a-178_1465938511850 15 diamantov kraljice Elizabete II., ki vas bodo sezuli · · ·