Nike Flyleather: nov material, ki obljublja čistejši svet
Utrip mesta · moda

Pri Nikeju vedno poskrbijo za novosti. Saj takemu velikanu to pritiče, kajne? Kako pa bi sicer držali uporabnike v napetosti, pričakovanju in zadovoljstvu? Svet je vedno bolj trajnostno in okoljevarstveno naravnan in tega se zavedajo tudi največja podjetja. Nike je s svojo zadnjo inovacijo to prav gotovo potrdil. Predstavljamo Nike Flyleather.

Flyleather je izjemno trpežen in lahek material. Sestavlja ga vsaj 50 odstotkov recikliranih usnjenih vlaken.

Material, ki je kar za 40 odstotkov lažji in petkrat močnejši od usnja, izdelajo tako, da ostanke usnja predelajo v vlakna, ki jih nato združijo še s sintetičnimi vlakni, kar tvori izjemno trdno celoto. Pri procesu uporabijo kar 90 odstotkov manj vode in povzročijo za 80 odstotkov manj ogljikovih izpustov, kot pri običajnih postopkih predelave usnja. Uporabili so ga pri modelu Tennis Classic, implementacijo pa načrtujejo tudi pri modelih Air max 90, Air Force 1, Cortez in Air Jordan 1.

Pri Nikeju trdijo, da bo material prinesel tudi večje športne užitke, tako da dvomov za nakup najbrž res nimamo. No, počakajmo še na ceno.

Galerija: Nike Flyleather – nov material, ki obljublja čistejši svet

Nike Flyleather: nov material, ki obljublja čistejši svetOdpri galerijo

supermodeli 11 najlepših supermodelov 20. stoletja in kako so videti danes? Adidas s supergami, odpornimi na pivo adidas Pröst: adidas s supergami, odpornimi na pivo slide 3 The Athlete’s Foot: športna trgovina s stilom 3 Želiš postati Mercedesova zvezda? Neprecenljivo! · · · ·