11052017Nike-Unlimited-Stadium-2
Utrip mesta · arhitektura · V zraku · tehnologija

Kako bi bilo teči proti samemu sebi? Ne samo proti najboljšemu času, ampak proti pravemu sebi. No, skoraj pravemu. O tem je razmišljal Nike.

200-metrska tekaška steza, ki jo je ameriški gigant Nike v sodelovanju s podjetjem BBH Singapore postavil v Manili, ima obliko stopala, ki ga pusti njihov tekaški čevelj LunarEpic in riše v bistvu simbol za neskončnost. No, na tej stezi se lahko pomerite sami s sabo oz. z digitalno različico sebe.

Po prvemu pretečenemu krogu tekaške copate opremijo s senzorjem in dirka se začne. Ob celotni stezi stoji LED-stena oz. zaslon, na katerem teče tekačev avatar, po dejanski stezi pa tekač svoj naslednji krog. Tako lahko v realnem času spremlja hitrost svojega prejšnjega kroga ter z njim tekmuje. V kolikor je tekačev avatar hitrejši, se njegova velikost na zaslonu v primerjavi s tekačevo veča.

Če že ne drugega, bi bilo svoj avatar res sladko premagati.

SolarEgg Savna v obliki jajca je skok v prihodnost in skandinavska genialnost Sanjski vikend v bližini New Yorka Sanjski vikend, o katerem lahko le sanjamo cover-bazen-kontejner Neverjeten bazen, narejen iz ladijskega kontejnerja, ki je uporaben celo leto Stavba z emojiji Stavba na Nizozemskem dobila fasado, ki jo krasijo emojiji