lt3ss0dwsxi3d2ti6puc
Utrip mesta · mobilno

Mazda Miata (MX-5) ima v zgodovini avtomobilizma prav posebno mesto, zato naj vas razveseli, da se je blagovna znamka odločila za projekt, ki bo tej legendi zagotovil še mnoga leta. Gre namreč za poseben servis, ki bo uradno obnavljal vse Miate prve generacije.

Kot je bilo napovedano na japonskem Mazdinem blogu ter je potrdil tiskovni predstavnik družbe Jacob Brown na Facebooku, bo Mazda začela zbirati naročila za projekte obnove legendarne Miate letos ter bo leta 2018 začela tudi uradno obnavljati prve Miate.

Mazda je tako ustanovila spletno stran, ki je namenjena lastnikom legendarne Mazde Miata. Kot so izjavili za javnost:

“Proizvajalec Mazda se bo neposredno srečal s strankami in bo izvajal storitve, prilagojene stanju in potrebam posameznih avtomobilov. Z delom v Mazdinem objektu načrtujemo pridobitev certifikata klasičnega avtomobila pri TÜV Rheinland Japan Co, Ltd. Z visokokakovostnim načinom dela in originalno opremo bomo lahko našim kupcem dostavili popolnoma obnovljene avtomobile.”

Mazda navaja tudi številke, da so na Japonskem prodali 120.000 prvotnih vozil Miata, in ocenjuje, da jih je 23.000 še v voznem stanju ter jih ljubeče vzdržujejo njihovi kupci. Nekateri primerki pa so pravi družinski člani oziroma uživajo poseben status.

Za določene dele bodo znova obudili proizvodnjo, tako bo na voljo originalen trikraki volan, mehka streha za prvo generacijo in celo pnevmatike, kot jih je imela originalna Mazda Miata.

Japonci pa bodo ta servis za zdaj zadržali le zase. Tako boste svojo Mazdo morali na žalost poslati na Japonsko, če boste želeli svoji stari povrniti pravo slavo in s tem tudi ceno.

Nad Mazdino odločitvijo smo lahko izjemno navdušeni, saj so zagnali pravi pravcati časovni stroj, s katerim boste svoji Mazdi Miati povrnili staro slavo.


Ford GT Battle Car Superšportniki za apokalipso 2017-280000-briques-pour-une-mclaren-en-lego- (3) Kako do avtomobila Lego v samo 60 sekundah? Tern GSD Tern GSD: električno in tovorno kolo v enem Formula 1 prihodnosti? Bo tako videti Formula 1 v prihodnosti?