fiat-argo-2018
Utrip mesta · mobilno

Novi Fiat Punto je eden tistih avtomobilov, ki ga avtomobilski navdušenci težko pričakujemo. Namreč trenutni model je na trgu že toliko let, da gre za popolnoma zastarel avtomobil. Prve slike italijanskega mestnega malčka navdušijo! Čeprav je uradno še Argo (ime za brazilski trg), lahko sklepamo, da gre za novega Fiat Punta.

Nekoč je po slovenskih cestah mrgolelo Puntov in tako niti ni čudno, da se naslednika tega priljubljenega avtomobila že nestrpno pričakuje. Vozila ga je tudi moja mama in pri njej je bil vse drugo kot pregovorno italijanski, saj poleg rednih servisov avtomehanične delavnice sploh ni poznal. Ali gre le za izjemen primerek ali čudež, ne bomo nikoli izvedeli, sem pa prepričan v to, da se je kakovost Fiatovih vozil opazno izboljšala, njihovi motorji pa so v tem času dosegli zavidljivo raven zanesljivosti.

Novinec bo na voljo z 1- in 1,3-litrskim agregatom, prestavljalo pa se bo s klasičnim ročnim ali avtomatiziranim ročnim menjalnikom. Po govoricah naj bi se jima pridružil tudi 1,8-litrski mlinček, ki bo na voljo s tradicionalnim avtomatskim menjalnikom. Na slikah vidimo Fiata Arga v športnem GHT-stilskem paketu in moramo si priznati, da je videti presenetljivo moderno. Ta mestni križanec predstavlja neposrednega rivala Fordovi Fiesti, Suzukijevemu Ignisu in še marsikateremu malčku. Na prvi pogled nam je zelo všeč in komaj čakamo, da nas preseneti še v živo.

Galerija slik: Fiat Punto

Fiat PuntoOdpri galerijo
Nova Honda Civic 2017 Nova Honda Civic: Honda, ki ponovno vzbuja pozornost Harley-Davidson Harley-Davidson gre na trg električnih motornih koles Predsedniški DS7 DS7 se je javnosti predstavil izjemno izvirno – postal je predsedniško vozilo Škoda Karoq Škoda Karoq bo manjši brat Kodiaka