Pametna ura Dot
V zraku · tehnologija · pametne ure

Na prvi pogled je videti bolj kot modni dodatek in nič več. Futuristični videz, za katerega je krivo ohišje iz aluminija, je zagotovo prvi vtis, ki ga pusti pametna ura Dot. A ko pogledamo pobliže, ta vtis izgine. Če se nam to dogaja pri ljudeh, se nam verjetno lahko tudi pri stvareh, kot je zapestna ura, kajne?

Pametna ura Dot je oblikovana tako, da čas prikazuje z Braillovo pisavo. Ni prva zapestna ura na svetu za slepe. Je pa prva s pametno tehnologijo in mikro braillovim pogonom. Korejskemu Dotu je novi mehanizem uspelo razviti za samo 1/10 stroškov in 1/20 velikosti dosedanjih mikro braillovih mehanizmov, kar pomeni, da jim je v ohišju ostalo dovolj prostora za merilnik pospeška, čip Bluetooth za brezžično povezavo z lastno aplikacijo in giroskop. Baterija, ki jo polnite prek USB-priključka, zdrži dlje časa od večine baterij v pametnih urah.

Ni kaj, Dot Incorp, ki so pionirji v inovativnih izdelkih za slabovidne in slepe, so najsodobnejšo tehnologijo približali tudi ljudem s prizadetim vidom in upamo, da se ne bodo ustavili.

PREBERITE ŠE: FLEX SMARTWATCH: EDINA PAMETNA NAPRAVA PRIHODNOSTI

Galerija slik: Pametna ura Dot

Pametna ura DotOdpri galerijo
Casio Pro Trek Pametna ura Casio Pro Trek: za najbolj pogumne cover-garmin Pametna ura Garmin Quatix 5 Marine cover-montblanc Pametna ura Montblanc Summit – klasična navzven, moderna navznoter Pametna ura ZeTime Pametna ura ZeTime – križanka klasične ročne in pametne ure · · ·