shutterstock_12776299
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Priljubljeno baklavo lahko pripravite tudi jagodami, kar jo bo naredilo še sočnejšo. Domača baklava z jagodami je namreč resnično slastna!

Spodaj si preberite, kako nastane okusna sladica domača baklava z jagodami, od katere zagotovljeno ne bo ostal niti košček.

Sestavine za domačo baklavo z jagodami:

  • 1 kg jagod
  • 500 g tankega vlečenega testa (12 enakih kosov)
  • 3 jajca
  • 0,5 dl olja
  • 2 dl jogurta
  • 5 žlic sladkorja
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja
  • 24 žlic gresa

Sirup

  • 600 g sladkorja
  • 6 dl vode
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • pol limone

Priprava domače baklave z jagodami:

Jagode očistite in razrežite na manjše koščke. Za nadev stepite jajca, jogurt, sladkor in vaniljev sladkor. Testo razrežite na 12 enakomernih kosov, iz katerih boste zvijali štrudlje. Prvi kos testa premažite s 5 do 6 žlicami nadeva, posujte z 2 žlicama gresa. Prekrijte z drugim kosom testa in po njem razporedite jagode ter ponovno posujte z 2 žlicama gresa. Postopek ponavljajte tako dolgo, da ne porabite vsega testa. Namastite pekač. Štrudlje razrežite na želen način in premažite z nekaj žlicami nadeva. Pecite približno 25 minut na 200 stopinj Celzija.
Za sirup zavrite vodo in sladkor in pustite, da nekaj minut vre. Dodajte nasesekljano limono in vaniljev sladkor. Odstavite ponev in pustite, da se sirup gosti in ohladi. Pečeno in mlačno baklava prelijte z mlačnim sirupom. Količino sirupa prilagodite želenemu okusu. Pa dober tek!

maxresdefault (1) To je torta leta 2018 in mi imamo recept 32359073_203353717129479_731518847034589184_n Recept: pripravite poročno torto s poroke princa Harryja in princese Meghan shutterstock_688677232 Recepti za najboljši domači sladoled shutterstock_381593071 Recept: Torta brez moke za vse ljubitelje kave · · · · ·