fbpx

Recept: domača baklava z jagodami, okusna sladka pita s sočnim sadjem

Priljubljeno baklavo lahko pripravite tudi jagodami, kar jo bo naredilo še sočnejšo. Domača baklava z jagodami je namreč resnično slastna!

Spodaj si preberite, kako nastane okusna sladica domača baklava z jagodami, od katere zagotovljeno ne bo ostal niti košček.

Jagode bodo sladico prijetno osvežile in ji dale še dodatno sočnost.
Jagode bodo sladico prijetno osvežile in ji dale še dodatno sočnost.

Sestavine za domačo baklavo z jagodami:

  • 1 kg jagod
  • 500 g tankega vlečenega testa (12 enakih kosov)
  • 3 jajca
  • 0,5 dl olja
  • 2 dl jogurta
  • 5 žlic sladkorja
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja
  • 24 žlic gresa

Sirup

  • 600 g sladkorja
  • 6 dl vode
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • pol limone

Priprava domače baklave z jagodami:

Jagode očistite in razrežite na manjše koščke. Za nadev stepite jajca, jogurt, sladkor in vaniljev sladkor. Testo razrežite na 12 enakomernih kosov, iz katerih boste zvijali štrudlje. Prvi kos testa premažite s 5 do 6 žlicami nadeva, posujte z 2 žlicama gresa. Prekrijte z drugim kosom testa in po njem razporedite jagode ter ponovno posujte z 2 žlicama gresa. Postopek ponavljajte tako dolgo, da ne porabite vsega testa. Namastite pekač. Štrudlje razrežite na želen način in premažite z nekaj žlicami nadeva. Pecite približno 25 minut na 200 stopinj Celzija.
Za sirup zavrite vodo in sladkor in pustite, da nekaj minut vre. Dodajte nasesekljano limono in vaniljev sladkor. Odstavite ponev in pustite, da se sirup gosti in ohladi. Pečeno in mlačno baklava prelijte z mlačnim sirupom. Količino sirupa prilagodite želenemu okusu. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.