shutterstock_547202809
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Morda mislite, da je nemogoče, da bi vas lahko krožnik, poln pasirane zelenjave, nasitil. A ta juha, ki pomaga razstrupljati telo in s tem lahko posledično pomaga tudi pri izgubi kilogramov, ki so se nabrali v praznični sezoni, dokazuje nasprotno. Tukaj je zelenjavna juha za razstrupljanje.

Juha za razstrupljanje, v kateri je manj kot 100 kalorij na porcijo, je bogatega okusa, hkrati pa je polna vitaminov in vlaknin. Sestavine, kot sta sladki krompir in repa, vas bode nasitile, čebula in česen sta odlični začimbi, o dobrih lastnostih špinače in ohrovta pa ni treba posebej razlagati. Pripravite se na prijetno presenečenje!

Sestavine za juho za razstrupljanje:

  • 1 velika čebula, olupljena in narezana
  • 1 strok česna, olupljen in nasekljan
  • 1 srednje velik sladki krompir, olupljen in narezan
  • 2 skodelici zelenjavne juhe
  • 2 večji bučki, olupljeni in narezani na centimeter debele kose
  • 1 kupček kodrastega ohrovta, opranega in osušenega
  • polna pest špinače

Priprava juhe za razstrupljanje:

Čebulo in česen pražite okoli 4 minute v ponvi z nekaj vode ali zelenjavne juhe. Dodajte repo in sladki krompir in pražite še 3 minute. Dodajte preostalo zelenjavno juho in pustite, da nežno vre 10 minut. Pridajte bučke in ohrovt ter kuhajte 5 minut. Na koncu dodajte špinačo in kuhajte še eno minute. Juho prelijte v mešalnik ali multipraktik in zmiksajte do gladke mase. Juho prelijte nazaj v ponev na nizki temperaturi, dodajte nekaj svežega sesekljanega peteršilja za okras. Pa dober tek!

shutterstock_304232780 Recept: okusni domači indijančki, sladica, ki jo pripraviš 1, 2, 3 137dcd2f984622aca791648daf2824d3 Recept: slasten tiramisu iz bananinega kruha božični koktajli Top božični koktajli, ki vas bodo navdušili shutterstock_775011955 To je recept za najboljše kuhano vino · · ·