fbpx

Recept: Limonine palačinke z makovimi semeni in jagodnim prelivom

Limonine palačinke

Tukaj je recept za božanske limonine palačinke z makovimi semeni in slastnim domačim jagodnim prelivom. Oboževane palačinke so lahko še boljše.

Palačinke za zajtrk. Limonine palačinke! Si lahko predstavljate še boljši zajtrk? Mi si ga lahko – tukaj je recept za božanske limonine palačinke z makovimi semeni in opojnim domačim jagodnim prelivom.

Recept za limonine palačinke z makovimi semeni in domačim jagodnim prelivom

Za limonine palačinke z makovimi semeni potrebujemo:

  • 1 ¼ skodelice večnamenske moke
  • 1 zvrhano žlico makovih semen
  • 1 čajno žličko pecilnega praška
  • ščepec soli
  • ¼ skodelice sladkorja
  • sok 2 limon
  • 1 skodelica polnomastnega mleka
  • ½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1 jajce
  • 1 skodelico jagod, nasekljanih

Za slasten jagodni preliv potrebujemo:

  • 1 ½ skodelice svežih jagod, nasekljanih
  • 1 ½ skodelice sladkorja
  • ½ skodelice vode
  • ½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1 čajno žličko medu

Navodilo za pripravo:

Najprej se lotimo priprave sirupa. Jagode, sladkor, vodo, vanilijo in med stresemo v posodo za kuhanje in postavimo nad ogenj. Počakamo, da se sladkor raztopi in odstavimo. Zmes zmeljemo s paličnim mešalnikom in postavimo nazaj nad zelo šibak ogenj ter pustimo, da se zgosti. Vmes pripravimo palačinke. V veliki skledi zmešamo moko, mak, pecilni prašek in sol. V manjšo skledo damo limonin sok, sladkor, mleko, vanilijo in jajce in dobro premešamo. V suhe sestavine naredimo jamico in vanjo ulijemo limonino mešanico. Vse sestavine dobro premešamo in nazadnje masi nežno vmešamo tudi koščke jagod. Iz mase za palačinke spečemo palačinke in te prelijemo s slastnim domačim jagodnim prelivom. Mmm, dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.