shutterstock_500561749
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Čokoladna kostanjeva torta brez peke je povsem preprosta za pripravo in tako zelo slastna, da bo na vašem krožniku prav vsako jesen. Preizkusite recept!

Obožujete kostanje in čokolado? Potem boste našli idealen preplet okusov v tej slastni domači čokoladni kostanjevi torti brez peke.

Recept za čokoladno kostanjevo torto brez peke

Sestavine za čokoladno kostanjevo torto:

Za polnilo čokoladne kostanjeve torte potrebujete:

  •  1 kg kostanjev
  • 150 g jedilne ali temne čokolade
  • 3 žlice ruma
  • 200 ml sladke smetane

Za preliv čokoladne kostanjeve torte potrebujete:

  • 100 g jedilne ali temne čokolade
  • žlico masla

Postopek priprave čokoladne kostanjeve torte brez peke:

Priprava polnila kostanjeve torte:
Kostanje olupimo, tudi notranjo lupinico, in kuhamo v vodi tako dolgo, dokler se ne zmehčajo, kar traja približno pol ure. Nato segrejemo smetano skoraj do vretja in v njej stopimo 150 g jedilne ali temne čokolade. Dodamo še 3 žlice ruma, ki se h kostanju in čokoladi čudovito poda. Maso zmiksamo skupaj s kostanji, pri čemer dobimo teksturo, podobno redkemu pireju. Brez skrbi, masa se bo pozneje strdila. Model za torto obložimo z aluminijasto folijo in vanj vlijemo pridobljeno zmes. Torto postavimo za nekaj ur v hladilnik ali za manj časa v zamrzovalnik. Toliko, da se strdi.

PREBERITE ŠE: Recept za domačo kostanjevo marmelado

Priprava preliva kostanjeve torte:
Ko se torta strdi, v vodni kopeli stopimo 100 g čokolade in žlico masla. S prelivom prelijemo torto, ko je ta nekoliko ohlajen, torej mlačen in ne vroč. Postavimo nazaj v hladilnik in ponudimo, ko se tudi preliv na torti shladi. Po želji okrasimo. Pa sporočite, kako vam je uspelo. Dober tek!


Recept - kostanjeva marmelada Recept: domača kostanjeva marmelada Kostanjeva juha Kostanjeva juha recept_1_kostanj_iz_pecice Kostanj iz pečice Recept Jesenski recept: italijanski kostanjev kolač “castagnaccio” · · · · ·