Recept - jabolčna pita
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Sočna jabolčna pita je ena od najbolj priljubljenih sladic in ena od tistih, ki jo najbolje speče naša babica. Toda prav tako dobro lahko spečete tudi sami in to brez kakršnegakoli pekovskega (pred)znanja. Jabolčne pite še nikoli ni bilo lažje pripraviti.

Med sladicami, s katerimi so in nas še razvajajo naše babice, ima prav posebno mesto jabolčna pita. Krhka in sočna se kar stopi v ustih.

PREBERITE ŠE: Recept: bananino-karamelna pita Banoffee

Kadar ne morete počakati na babičino jabolčno pito, si jo lahko spečete tudi sami. Verjemite, če jo pripravite po tem receptu, ne boste razočarani. Ta preprosta jabolčna pita preprosto ne more razočarati!

Recept – preprosta jabolčna pita:

Sestavine – jabolčna pita:

Nadev:

  • 1 kg jabolk
  • 1 jedilna žlica belega vina
  • 1 limona
  • 4 jedilne žlice sladkorja
  • 50 g rozin

Testo:

  • 1 liter mleka
  • 1/2 jedilne žlice soli
  • 50 g masla
  • 4 jedilne žlice sladkorja
  • 1 jedilna žlica vanilijeve arome
  • 160 g pšeničnega zdroba
  • 4 jajca
  • 4 jedilne žlice sladke smetane

Videorecept – jabolčna pita:

shutterstock_271446854 Recept: mousse iz bele čokolade, vreden vsakega greha shutterstock_386188945 Recept: domači kremni sladoled iz vrečke img_3759 Recept: čokoladno velikonočno cheesecake jajce ledena kava Recept: ledena irska kava, ki prinaša poletje v skodelici · · · ·