no-bake-cookies-and-cream-cheesecake-slice-side
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ugasnite pečice in ‘prižgite’ brbončice. Pripravili smo recept za slastni piškotni cheesecake brez peke, ki bo to poletje hit vaše kuhinje.

Le kdo bo v tej vročini še prižigal pečico? Da bo priprava posladka torej čim bolj ‘hladna’, je tukaj recept za odličen piškotni cheesecake brez peke, ki bo nedvomno navdušil vas in vaše goste.

Sestavine za piškotni cheesecake brez peke:

  • 36 piškotov Oreo
  • 5 žlic stopljenega masla
  • 900 gramov kremnega sira
  • 1/3 skodelice sladkorja
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • 1 skodelica toplega mleka
  • 1 žlica želatine

Sestavine za piškotni cheesecake brez peke:

Piškote Oreo razpolovite in kremo ločite od piškotov. Oboje dajte v ločeni skledi. Piškote stresite v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobite v drobtinice. Polovico drobtinic shranite za pozneje, polovico pa stresite v skledo in pomešajte s stopljenim maslom, da dobite teksturo rahlo mokrega peska. Drobtine nato stresite v okrogli tortni pekač (s premerom okoli 22 centimetrov) in jih dobro stisnite ob pekač. V srednji posodi pri nizki temperature zmešajte kremni sir, sladkor, kremo s piškotov in vaniljev ekstrakt ter mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso. V merilnem lončku zmešajte toplo mleko z želatino in mešajte, da se stopi. Mleko z želatino prilijte sirni mešanici ter neprestano mešajte. Ko krema začne rahlo vreti, jo odstranite z ognja. Mešanico prelijte po piškotni osnovi v pekaču. Zravnajte jo z lopatico ali žlico. Piškotne drobtine, ki ste jih prej dali na stran, zdaj potresite po vrhu piškotnega cheesecaka in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure. Ko je sladica dovolj ohlajena, odstranite pekač, narežite ter postrezite. Pa dober tek!

Pripravo sladice si lahko ogledate tudi v priloženem videu:

Screen Shot 2017-06-27 at 13.10.42 copy Recept: Frangria, ‘zamrznjena’ sangrija shutterstock_194825030 Najlepši domači sladoled: parfe z malinami in bananami shutterstock_263322302 (1) Recept: kremni sladoled z desertnim vinom Millionaire's Pie Recept: hitro pripravljena kremasta pita “Million Dollar” · · · · ·