pustni-mafini-z-marmelado-4
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Zakaj ne bi letos poskusili z različico pustnih krofov, s slastnimi pustnimi mafini z marmelado? Priprava je gotovo lažja, okus pa seveda fenomenalen.

V spletni zakladnici receptov Rudolfova malca se najde cela kopica odličnih receptov, najbolj pa nas je sezoni primerno pritegnil seveda prav ta. Pustni mafini z marmelado so fenomenalna različica pustnih krofov, pripravite pa jih v manj kot uri (s pečenjem vred).

Sestavine za pustne mafine z marmelado:

  • 2 jajci
  • 70 g sladkorja
  • 125 ml (sončničnega) olja
  • sok polovice limone
  • 5 g vaniljevega sladkorja ali pol žličke vaniljevega ekstrakta
  • 2 žlici ruma
  • 1 mali lonček kisle smetane (180 g)
  • 220 g moke (poljubne)
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • 1/4 žličke sode bikarbone
  • marelična marmelada
  • sladkor v prahu (za posip)

Priprava pustnih mafinov z marmelado:

Pripravimo pekač za mafine. Pečico segrejemo na 200 °C. V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. V drugi posodi stepemo jajca na najvišji hitrosti. Postopoma dodajamo sladkor in mešamo dalje vsaj 3 minute, da masa naraste. V maso dodamo olje, kislo smetano, limonin sok, rum, vaniljo in premešamo (na nižji hitrosti). V maso dodamo mešanico z moko in na kratko premešamo. Maso vlivamo v modelčke, najprej le toliko, da masa prekrije dno. Nato damo v vsako vdolbino po eno čajno žličko marmelade (za sladkosnede lahko tudi eno in pol). Nato v vdolbine vlijemo preostalo maso. Vdolbine napolnimo do 3/4, ne do vrha. Pustni mafini naj se pečejo 20 do 23 minut na 200 °C. Počakamo, da se malo ohladijo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu. Lahko pokusimo že tople. Pa dober tek!

20065598_420429421691374_8781451972617175040_n Zajtrkuj kot Gisele Bündchen shutterstock_361616342 Recept: topli smuti, dober kot vroča čokolada shutterstock_547202809 Recept: juha za razstrupljanje, ki lahko pomaga pri izgubi kilogramov shutterstock_304232780 Recept: okusni domači indijančki, sladica, ki jo pripraviš 1, 2, 3 · · · ·