4a0bedca-1ff8-4b7d-87ed-f50d27991d82
Kulturni izbor · film

Ste ljubitelji filmofilskih strani? Potem zagotovo poznate spletno stran imdb.com, ki vsebuje bazo podatkov skorajda vsakega filma, ki so ga kadarkoli posneli, hkrati pa je poleg tudi povprečna ocena uporabnikov. Mnogi menijo, da stran dandanes ni več tako zanesljiva, kot je bila svoje čase.

Zato smo za vas poiskali nekaj alternativ, ki vas utegnejo prepričati.

Rotten Tomatoes

Drugi težkokategornik, ki pa slovi po tem, da poleg ocene uporabnikov vsebuje tudi kritiške ocene, ki so podane v razmerju pozitivnih in negativnih kritik. Dandanes se čedalje več ljudi zanaša na ‘gnile paradižnike’, toda mnogi med njimi ne razumejo, da če ima določen film oceno 98 %, to še ne pomeni, da je skorajda popoln, ampak le, da je bil všeč 98 % kritikov.

Movies

Spletna stran z najbolj preprostim imenom je zelo podobna imdb.com in tudi njen neposredni tekmec. Med njima pravzaprav ni razlik z izjemo dveh. Prva je, da imdb.com vsebuje tudi bazo podatkov o televizijskih serijah, medtem ko je movies.com žal ne. Drugi pa, da imdb.com omogoča ogled filmov le prek ponudnika Amazon, medtem ko njegov konkurent tudi prek Netlixa ali iTunesov.

Allmovie

Poleg ocen ta spletna stran vsebuje tudi polno informacij o samih filmih. Tako si lahko preberete veliko več o samih filmskih zvezdah in filmskih ustvarjalcih, poleg tega pa Allmovie.com omogoča tudi stalne dejavnosti, ki so prisotne tudi pri imdb.com. Razlika med njima je, da je pri Allmovie.com filme možno iskati precej bolj detajlno, poleg tega pa spletna stran tudi sama predlaga potenciale kandidate za ogled v prihodnosti.

Letterboxd

Med ljubitelji filma je znan kot Facebook za filmofile. Spletna stran namreč omogča, da si član ustvari svoj profil, s katerim ocenjuje filme, piše recenzije, vse to pa je prikazano v dnevniku. Člani si lahko med seboj sledijo, poleg tega pa svoje okuse razkrivajo tudi v različnih lestvicah. Spletna stran je tudi lepa in prijetna za oko.

A Bad Moms Christmas Filmski napovednik: A Bad Moms Christmas (2017) Jumanji-remake-kevin-hart-the-rock 2 Filmski napovednik: Jumanji: Dobrodošli v džungli (2017) The-Foreigner-CHINA-version-Copy Filmski napovednik: The Foreigner (2017) prikazna Filmski napovednik: Spet doma (Home Again, 2017) · ·