cover-Technics SP-10-R
V zraku · tehnologija

Pri Panasonicu so na IFA 2017 v Berlinu naznanili prihod novega gramofona, bogatejšega za kar nekaj zavidanja vrednih lastnosti. S preporodom sveta vinilnih plošč so tudi največji proizvajalci začeli izboljševati gramofone in nabor, to moramo priznati, je zelo dober. Poglejmo si, kaj ljubitelje vinilk čaka za vogalom.

Pri gramofonu Technics SP-10R je treba najprej izpostaviti vrhunsko S/N (signal-motnje), ki znaša 92 dB, čeprav povprečno uho nad 60 dB ne zazna več razlike. No, zato pa so avdiofili tu. Krožnik, ki tehta kar 7 kg, je narejen iz medenine, aluminija in gume in bo kot tak skrbel za izjemno stabilno vrtenje plošče. Posebnost gramofona je tudi ta, da ima napajalno enoto ločeno od glavnega ohišja, kar vpliva na bistveno manj šuma in tresljajev. Brezjedrni direct-drive pogon bo skrbel za vrtenje brez kakršnihkoli prekinitev. Razmerje med Wow (odstopanje vrtljajev na nizki frekvenci) in flutter (tresljaji) znaša samo 0,015 odstotka. Samo za primerjavo, za dober gramofon se to razmerje začne pri 0,25 odstotka.

Avdiofili, počakati bo treba še slabo leto, da Technics SP-10R pride na prodajne police. Do takrat pa bo treba varčevati, koliko bo treba navarčevati, pa še niso izdali.

Galerija – Panasonicov gramofon: še vedno sanje avdiofilov

Panasonicov gramofon: še vedno sanje avdiofilovOdpri galerijo

Instagif: polaroid, ki printa gife. Instagif NextStep: polaroid, ki natisne GIF-e cover-radio Ruark R7 – radiogram za ljubitelje odličnega zvoka Elektronski papir, ki se spremeni v svetilko. Elektronski papir, ki se spremeni v svetilko 1 eon introduction1_800x600px EON OD 5. SEPTEMBRA ·