cover-nutella
Utrip mesta · kulinarika

Nutella je izredno priljubljen namaz, vendar ga zaradi velike vsebnosti sladkorja in maščob ne moremo uvrščati med zdrava živila, saj je njegova energijska vrednost ravno zato zelo visoka. Če se z veseljem izognemo trgovinam in industrijsko izdelanim namazom, bo recept za doma narejeno Nutello nekaj najlepšega, kar se nam je v zadnjem času pripetilo.

Za vse sladkosnede privržence naravnega in čim bolj zdravega smo pripravili recept za doma narejeno Nutello, ki bo zadovoljila še tako zahtevne brbončice. Namaz, ki ga lahko naredimo kar sami doma, je nekaj najboljšega, saj pri njegovi pripravi izbiramo med kakovostnimi sestavinami, za katere vemo, da so dobre za naše zdravje. Namesto sladkorja lahko namreč za slajenje namaza uporabimo agavo, stevio ali javorjev sirup in še vedno dosežemo vrhunski okus.

Sestavine:

  • 240 g lešnikov
  • 1 ½ žlice ekstrakta vanilje
  • ¼ skodelice kakava v prahu
  • sladilo (po želji)
  • ¼ žličke soli
  • 2 žlici kokosovega masla
  • ½ skodelice (riževega) mleka

Postopek priprave:

Pražene lešnike brez ovojnice zmeljemo v maslu podobno maso. Primešamo ostale sestavine in mešamo, dokler nas tekstura mase v mešalniku ne začne spominjati na Nutello. Dober tek!


sushi2 Zdizajniran sushi Carcade tea Skuhna – svetovna kuhinja po slovensko OK_1_JAKA BIRSA Pomlad se začne z Odprto kuhno 136573251 Vabilo: Kuharska akademija – City CHEF – Zdravo in okusno · · ·