Trondheim Trawler
Utrip mesta · mobilno

Vse, kar je povezano z elektriko, nas malodane spremlja že vsak dan. Tako je bilo samo vprašanje časa, kdaj bomo dobili tudi plovila na električni pogon. Trondheim Trawler je že eno izmed takih plovil, ki ga v celoti poganja elektrika, a gre vendarle za neke vrste hibrid, saj za polnjenje baterij uporablja dizelske generatorje.

Trondheim Trawler je pravzaprav projekt, ki združuje inovativen dizajn in napredno tehnologijo. Poudarek plovil Trondheim je na miru in tišini. Lahko si predstavljate, kako imenitno je zapustiti marino v popolni tišini, in vse, kar slišite, je zvok trupa, ki reže vodno površino. Obstajajo trije modeli ladje Trondheim s tremi različnimi dolžinami. Trondheim 30 (9,1 m), Trondheim 40 (12,1 m) in Trondheim 43 (13,1 m). Vsem je skupna napredna hibridna tehnologija in zmožnost, da zavoljo baterij potovanje poteka zgolj na neslišen električni pogon. Zgolj na električno energijo se lahko vozite kar 6 ur.

Norveško morje je znano po svoji divji naravi, s to filozofijo pa so bile narejena tudi jahte Trondheim. Če ne drugega so že ime dobile po enem izmed najbolj znanih fjordov na svetu. Njihove plovne sposobnosti so impresivne, saj so se sposobne spopasti z valovi, visokimi 4 metre, in se zoperstaviti vetru, ki piha s hitrostjo do 74 km/h. S polnim tankom goriva, ki poganja generatorje, lahko najmanjši model jahte naredi do 1440 kilometrov, največji pa kar 4000 kilometrov.

Galerija slik: Trondheim Trawler

Trondheim TrawlerOdpri galerijo
Porsche 911 GT2 RS Porsche 911 GT2 RS: najbolj vroč Porsche na sceni Red_Bay-1440 Najboljši električni avtomobili 2017 Jahta Alen 45 Jahta Alen 45: turški med na valovih Workhorse SureFly Workhorse SureFly: prvi osebni dron · ·