V katerem času nikoli ne smete naročiti pico?
V zraku · buzz buzz

Želodec vam kruli, spreminjate se v živčno razvalino, nestrpno čakate na naročeno pico, a je ni od nikoder. Verjetno ste izbrali napačen čas za naročanje hrane.

Po dolgem delovnem dnevu prispete domov, se uležete na posteljo, lačni pa ste kot volk. Zadnja misel, ki vam takrat pade na pamet, je kuhanje, zato naročite hrano. A ravno ko je lakota najhujša, je prihod hrane na vaš dom najpočasnejši. Znanstveniki odkrivajo, da je za to kriv napačen čas, ko ste naročili hitro hrano.

Raziskovalci z Univerze v Aberdeenu so študirali vzorce iskanja hrane na spletu v Veliki Britaniji, Združenih državah Amerike, Kanadi, Avstraliji in Indiji ter ugotovili, da sta v vseh državah najbolj neugodna časa za naročanje hrane ob 19.00 in 2.00.

Naročanje hrane ob sedmih je ‘smiselno’, saj ljudje prihajajo domov z dela. Konica ob dveh zjutraj pa je zanimiva. Raziskovalci pravijo, da ob tej uri ljudje prihajajo z zabav in hrepenijo po prigrizku, a da to ni glavni dejavnik. Pozni prigrizki so pravzaprav pokazatelj, kako se je človekova biologija zaradi interneta  spremenila, saj se je potreba po energetskem ravnotežju premaknila v pozen večerni čas, ko ljudje pozno v noč surfajo po spletu, kar naj bi bil tudi razlog za konico ob 2.00.

Tekila čevlji, narejeni ob svetovnem dnevu tekile. Tekila čevlji so kot narejeni za žurerje, ki imajo radi to pijačo raphael-rychetsky-640889-unsplash Katere karakteristike drugi na nas ocenijo, ko jih spoznamo? Slap na nebotičniku Kitajci na nebotičnik ‘pripeli’ 100-metrski slap 5 trendov za urejanje Instagram fotografij, ki bodo pripeljali na vaš feed sončne poletne dni. 5 trendov za urejanje Instagram fotografij, ki bodo pripeljali na vaš ‘feed’ sončne poletne dni · · · · ·