Wasteland Weekend 2016
Kulturni izbor

Oboževalci filma Pobesneli Max se zdaj že tradicionalno vsako leto zberejo na festivalu Wasteland Weekend v kalifornijski puščavi Mojave, kjer vsakdanje življenje zamenjajo za postapokaliptični svet filmske franšize Pobesneli Max. Tam štiri dni živijo tako, kot bi civilizacija živela na robu izumrtja.

Če bi po naključju naleteli na postapokaliptični festival Wasteland Weekend, bi mislili, da ste vpadli na snemanje filma Pobesneli Max. To se sicer ne bo nikoli zgodilo, saj poteka v oddaljeni kalifornijski puščavi Mojave, a to ne spremeni dejstva, da je tam vse tako kot v filmu te kultne franšize, v kateri je v prvih treh delih blestel Mel Gibson, v četrtem delu, ki je v kina prišel lani, pa je kultnega cestnega bojevnika Maxa Rockatanskyja zaigral Tom Hardy.

Festival traja štiri dni in tudi letos se je na Wasteland Weekendu zbrala množica ljudi (2500, če smo natančni), ki so svoj vsakdan zamenjali za zaprašeno pustolovščino, ki jo je navdihnil Pobesneli Max. Tokrat je potekal že sedmič zapored in je iz leta v leto bolj priljubljen. Obiskovalci se morajo podrediti tematiki Pobesnelega Maxa (torej priti oblečeni v slogu junakov iz filma), na festivalu pa se odvijajo koncerti, raznorazne predstave, preganjanje na štirih kolesih z ljudmi, pritrjenimi na streho in masko vozila, borbe v ringih ipd.

PREBERITE ŠE: Dobrodošli v fantazijskem svetu Guillerma del Tora

Čeprav misel na konec sveta marsikoga plaši, pa je za oboževalce festivala Wasteland, ki velja za največji postapokaliptični dogodek na svetu, pobeg od ponorelega sveta. Kot je dejal eden od rednih gostov: ”Konec sveta je, lahko počnete, kar se vam zahoče!”

Foto utrinki iz festivala Wasteland Weekend 2016:

Wasteland Weekend 2016Odpri galerijo

Razstava Guillermo del Toro Dobrodošli v fantazijskem svetu Guillerma del Tora Zlato stranišče Zlato stranišče za newyorški Guggenheimov muzej Muzej iluzij Ljubljana Ljubljana bogatejša za Muzej iluzij Portreti iz poljubov in šminke. Alexis Fraser: portreti iz poljubov in šminke ·