ZUS: pametni nadzornik pnevmatik
V zraku · tehnologija · gadgeti · Utrip mesta · mobilno

Merilniki za nadzor tlaka so v osebnih avtomobilih obvezni že vse od leta 2007. A med nami se zagotovo najde veliko tistih, ki vozijo avtomobil, starejši od navedene letnice. In med temi se tudi najdejo ljudje, ki jim je lastna varnost na cesti zelo pomembna. Prav tem bo slednji “gadget”, pametni nadzornik pnevmatik ZUS, prišel še kako prav.

ZUS je pametni nadzornik pnevmatik, kampanja za njegovo oživitev pa trenutno potek na platformi Indiegogo. Za manj kot 100 evrov si boste lahko omislili pametne pokrovčke ventilov na kolesih svojega jeklenega konjička. V avtomobil boste namestili škatlico, ki od pametnih pokrovčkov sprejema podatke o stanju tlaka v pnevmatikah in temperaturi, te podatke pa vam nato posreduje na aplikacijo, ki jo naložite na svoj pametni telefon.

Če pride do uhajanja zraka v kateri izmed pnevmatik, vas bo sistem na to tudi opozoril. Zagotovo gre v tem primeru za pameten nakup, saj od pravilne napolnjenosti ni odvisna samo varnost na cesti, temveč tudi optimalna poraba goriva. In ne skrbite, pokrovčki ventilov imajo poseben sistem varovanja in vam jih nepridipravi ne bodo kar tako ukradli.

PREBERITE ŠE: COBI – “GADGET”, KI VSAKO KOLO SPREMENI V PAMETNO KOLO

https://www.youtube.com/watch?v=T-J4rgy61xk

Galerija slik: ZUS

ZUS: pametni nadzornik pnevmatikOdpri galerijo
Dron ADII Airdog ADII: samostojni dron, ki vam sledi Norton-Core-6 Norton Core: najbolj ‘stajliš’ usmerjevalnik na svetu P5 Zvočnik Porsche Design 911: seksi kot avto 19886006-10213444084878007-1426873014-o Wrixo: zapestnica, ki vam lahko reši življenje ·