Marissa-Nadle
18. dec
Kulturni izbor · glasba

To jesen si v Kinu Šiška kar sledijo fatalni ženski vokali. Po sledi Cat Power in Anne von Hausswolff prihaja še bostonska sirena Marissa Nadler, ki zapeljuje z nevarnim sopranom.

Kino Šiška, Ljubjana
Kino Šiška
14 € predprodaja, 16 € na dan koncerta
Dogodek na Facebooku

Marisa Nadler svoje mistično ustvarjanje razpenja med eksperimentiranjem s kantavtorsko in folk tradicijo na eni strani, na drugi pa usodno neizprosnostjo doom metala in drugih radikalnih izrazov, ki jih goji njena založba Sacred Bones. V 12 letih ustvarjanja je izpopolnila svoje delikatno preoblikovanje ameriške gotske kantavtorske forme. Na svojem sedmem albumu Strangers (izšel je maja 2016 za založbi Sacred Bones/Bella Union) se je osvobodila vseh ustvarjalnih omejitev, ki si jih je postavila na prejšnjih albumih, stopila korak naprej in ustvarila zares monumentalno delo.

PREBERITE ŠE: Zagreb 360° NYE – silvestrovanje v Zagrebu 2017 v družbi svetovno znanih DJ-jev

K zvočni podobi novega albuma je ponovno, kot pri prejšnjemu albumu July, pomembno prispeval producent Randall Dunn, ki je znan po svojem delu z epskim zvokom zasedb, kot so Sunn O))), Earth, Black Mountain. Tej kreativni navezi je na albumu Strangers uspelo pričarati magični temačni svet, ki se poraja okoli Marissinega eteričnega glasu, razpetega med katarzično vsemogočnostjo, tragiko minljivosti in lepoto ranljivosti.


Ritem mladosti 2016 se seli v Areno Stožice 9. december, 2016 Ritem mladosti 2016 se seli v Areno Stožice PicMonkey Collage 9. december, 2016 Ritem mladosti 2016: Siddharta x Big Foot Mama + Umek The xx  zagreb Autor LAA cover 28. november, 2016 Koncert: The xx s koncertom ekskluzivno v Zagrebu cirkus corona 26. november, 2016 Klub Cirkus praznuje 5. rojstni dan z brazilsko pevko Corono · ·