Kavarna in restavracija Švicarija: raj v Tivoliju
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

V svoji pestri zgodovini je bila Švicarija priljubljeno gostišče, kavarna in hotel, v njej pa se je prepletalo pestro kulturno in družabno življenje. Zdaj se bo pestra zgodba Švicarije, ki je goste že v preteklosti razvajala z odlično kavo in slastnim kruhom, glasbenimi in plesnimi dogodki ter gosti, nadaljevala. V res izvirnem ambientu v skoraj neposredni bližini centra Ljubljane, v parku Tivoli, s pogledom na Ljubljanski grad, je namreč ponovno zaživela kavarna, kmalu pa bo sledila še restavracija.

beerfest copy Danes je svetovni dan piva. Na zdravje! 2017_07_FF_FB_citymagazine_1000x500 FerFud DUEL: fini grižljaji po fer ceni
a18274981_1907742286104863_230372486875660495_n
V zraku · shopping

V centru Mariboru se je na začetku meseca odprla konceptna trgovina Slovenska – Local Made, kjer najdete izdelke slovenskih oblikovalcev. Za to sta ‘krivi’ Lucie Görlichová in Tina Krajnc, vsaka s svojo znamko (LUCI in Moi), ki sta tako pod okrilje vzeli še druge uveljavljene slovenske znamke.

Wee - enostavna uporaba tudi pri lokalnih trgovcih Wee – ob nakupu zbirajte denar namesto točk itstyle make up slovenija ItStyle: profesionalna ličila zdaj tudi v Sloveniji
Kavarna Dobnik
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Čokoladni atelje Dobnik, poznan po prvovrstnih čokoladnih dobrotah, je v centru Ljubljane odprl novo kavarno. Ta je dobila svoj prostor v nekdanji kavarni Maček. Za podobo lokala so poskrbeli AKSL Arhitekti in tako ustvarili sodoben interijer z retro pridihom, ki očara s cvetličnimi tapetami, simpatičnimi svetili, ogledali ter kaminom, ob katerem se bodo lahko gostje pogreli v mrzlih mesecih.

1200 Gordon Ramsay vam pokaže, kako pripraviti popoln steak Taste-dinara-kasko-desserts-1 Sladice, kot jih še niste videli
Wine bar Šuklje v Ljubljani
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Wine bar Šuklje je zgodba o 4 nadobudnih mladih, treh Belokranjcih (Katja in Matija Šuklje ter Katja Geltar) in enem “priženjenem” Francozu (Guillaume Antalick), ki so se iz ljubezni do vinske trte in vina podali v ambiciozen projekt: odprtje vinskega bara v centru Ljubljane, kjer ne postrežejo le kozarca vina, ampak tudi znanje.

shutterstock_407805769 Hrana, ki se je izogibajte, preden greste na letalo
Gostilna Maribor
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Glavni trg v Mariboru je bogatejši za lokal in hotel, ki mestu vračata občutek nostalgije po tradicionalnem, meščanskem in domačem. Gostilna Maribor meščanu in turistu pričara tradicionalno štajersko kulinariko in tako prvemu vrne spomin na kuhinjo babic, drugemu pa predstavi lokalno kuhinjo. Vsi, ki boste torej mesto ob Dravi obiskali v prihodnje, ne pozabite se ustaviti tudi v Gostilni Maribor, kjer boste lahko (po)doživeli stare čase štajerske prestolnice in okusili odlične tradicionalne jedi.

Jean Jullien – Majestic Wine: namesto vsebine na etiketi občutki, ki jih pričara vino Majestic Wine: namesto vsebine na nalepki občutki, ki jih pričara vino čips pringles Čips Pringles ste celo življenje jedli narobe!
foto: Taman osebni arhiv
Utrip mesta · lokali

Ljudje se vse bolj zavedamo pomena zdrave prehrane. A pogosto si zanjo ne moremo vzeti časa. Toda zdaj nimate več izgovora, da ne bi jedli zdrave in naravno pridelane hrane. Ne samo zato, ker je središče Ljubljane bogatejše za restavracijo Taman, kjer nudijo vegetarijanske in veganske obroke, pripravljene iz lokalnih in ekoloških živil, ampak ker vam del narave prinesejo tudi na dom ali v pisarno.

Črno zrno: kolumbijsko črno zlato v vaši skodelici Črno zrno: kolumbijsko črno zlato v vaši skodelici _DSC8008 cover Tabay Brothers ponovno vabita v svet gurmanske ‘hitre prehrane’
Črno zrno: kolumbijsko črno zlato v vaši skodelici
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Črno zrno se podaja v zgolj eno državo, pridelovalko kave – Kolumbijo, in od tam slovenskim ljubiteljem napitka prinaša paleto arom in okusov, ki so odraz geografske raznovrstnosti države in njenih prebivalcev. Kolumbijsko črno zlato lahko po novem okušamo in kupimo na Gornjem trgu v Ljubljani, kjer nas čakajo prvovrstne kave.

_DSC8008 cover Tabay Brothers ponovno vabita v svet gurmanske ‘hitre prehrane’ Sir s čokolado. Cheaster Egg – sirovo ”jajce” s čokolado
_DSC8008 cover
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

V Ljubljani sta svoja vrata v svet gurmanske ‘hitre prehrane’ ponovno odprla Tabay Brothers, ki sta svojo zgodbo začela sicer že pred skoraj dvema letoma. Danes na novi lokaciji, a z istim prepoznavnim okusom, osvajata z burgerji, sendviči, juhicami in solatami.

Sir s čokolado. Cheaster Egg – sirovo ”jajce” s čokolado Moji štruklji Slovenije, prva štrukljarnica v Sloveniji: jagodni Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane

Zadnje številke

cover-219

Maj se na trenutke zdi kot eksplozija kreative. Gostinci odpirajo nove vrtove, mestne ulice dobivajo opleske in svet je kot prerojen. V zraku visi »pocukrana« romantika, in ko se takole sprehajam po svojem mestu, ne morem mimo tega, da v rokah ne bi stiskal svojega novega pametnega telefona in ustvarjal množice mikrovtisov v okviru svojih družbenih kanalov.

cover-218-citymagazineslovenia #218 – City Magazine – Z mislijo na poletje cover-217-citymagazine #217 City Magazine – pomlad je tu!
cover-218-citymagazineslovenia

Družbena omrežja so povezala družbo na popolnoma samosvoj način in ustvarila nove digitalne zvezdnike – vplivneže, ki ne živijo v okviru klasičnih medijskih kanalov, kot so televizija, radio in tisk. To so influencerji na digitalnih kanalih, takšni, ki jih vaša babica ne pozna in vaša mama ne razume. So ti novi digitalni influencerji res novi zvezdniki? Za nove generacije vsekakor. Za tiste vmes mogoče. Za nekatere nikoli. V osnovi je treba živeti njihov digitalni svet, da jih lahko čutiš, da jih lahko razumeš.

cover-217-citymagazine #217 City Magazine – pomlad je tu! 216-cover-citymagazine #216 – City Magazine – Januar 2017
Moji štruklji Slovenije, prva štrukljarnica v Sloveniji: jagodni
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Sladokusci, ‘slanokusci’ in vsi, ki obožujete štruklje, pozor! V Ljubljani se je 1. marca 2017 odprla prva štukljarnica v Sloveniji. Pod Plečnikove arkade nas tako vabijo Moji štruklji Slovenije, kjer se prepletata tradicionalen pristop k pripravi slovenskih jedi in izzivi moderne kulinarike. V njej ustvarja chef Peter Vogelnik, ki s spoštovanjem tradicije, dolgoletnimi izkušnjami, trdim delom, znanjem in inovativnostjo pripravlja najbolj cenjene in raznovrstne vrhunske štruklje, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega. Ne verjamete? Pokusite!

Natakanje vina Steklenica za vino, s katere ne kaplja in curlja 17218503_1359997927376753_1768608013208358066_o Festival čokolade v Radovljici 2017: največji čokoladni festival v Sloveniji
Kavarna Stow: dom pravih kavoljubcev
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

V Mestnem muzeju Ljubljana nas čaka pravi raj za kavoljubce. Tam namreč domuje kavarna Stow oziroma Stow Speciality Coffee Shop, ki se lahko pohvali z lastno pražarno, dvema akademijama (ena je v Mariboru, druga pa v Kamniku) in seveda kavarno. Njihovo poslanstvo je iskanje in ponudba najkakovostnejših sezonskih kav in okušanje le-teh na način, kot ga do zdaj nismo bili vajeni.

BeFunky Collage Kako raste vaša najljubša hrana? Kavni namaz Kavni namaz – kavo si lahko zdaj na kruh namažete kot maslo!
Sladolednica Ice Wave
Utrip mesta · lokali

Ljubljana je bogatejša za Ice Wave, sladolednico, kjer vam hladen posladek izdelajo pred vami in to na atraktiven način – na zmrznjeni plošči. Nahaja se ne Trubarjeva cesti 7 v Ljubljani. Ice Wave Ljubljana je del španske franšize, ki je na domačih tleh požela ogromno uspeha.

verace Verace 2.0: v Slovely Park na pravo napolitansko pico Prva trgovina brez embalaže Prihaja prva trgovina brez embalaže, sploh prva v Sloveniji