maxresdefault
Kulturni izbor · film

Režiser filma Nisem tvoj zamorec ( I Am Not Your Negro, 2016) pripoveduje zgodbo treh mladih intelektualcev, ki se odločijo spremeniti svet: Karla Marxa, Jenny Marx in Friedricha Engelsa. V filmu Mladi Karl Marx (Le jeune Karl Marx, 2017) spoznamo zgodbo ustanovitelja in teoretika komunizma.

fast_furious 12 odličnih filmov, ki jih gledaš na dolgočasen dan maxresdefault Nagradna igra: Poredne mame 2: Božič
in-real-life-hed-2017
V zraku · buzz buzz

Skrivanje za računalniškim zaslonom in tipkovnico je popolni scenarij za vse internetne odvisnike in tiste, ki radi ustrahujejo. In Real Life je družbeni eksperiment, ki kaže, kaj bi se zgodilo, če bi kibernetsko ustrahovanje in nadlegovanje prenesli v resnično življenje. Nedvomno poskus, ki odpira oči.

shutterstock_282080363 13. oktober: danes je dan brez modrca shutterstock_454662040 Drugi premik ure 2017: kdaj premaknemo uro na zimski čas?
Screen Shot 2017-10-06 at 09.25.39 copy
V zraku · buzz buzz

Malenkost se je že polegla evforija, ki so jo zanetili naši košarkaši, a še zdaleč ne docela. Dragić in druščina sicer nadaljujejo svoje kariere vsak v svojem klubu po celem svetu, mi pa ob vrčkih piva še vedno ‘tičimo’ v zadnjih minute finalne tekme. Eden od največjih zvezdnikov, Luka Dončić, ki se z madridskim Realom pripravlja na pohod v Evroligi, pa očitno obvlada še drugačne vrste ‘parketa’.

Zmagovalka je seveda univerza iz angleškega Oxforda. To so najboljše svetovne univerze pug89zaq_original Znanstveno dokazano: levičarji so pametnejši od desničarjev
Breathe
Kulturni izbor · film

Andy Serkis je igralec, ki ga najbolje poznamo po vlogah Cesarja iz franšize Planet opic in Goluma iz trilogije Gospodar prstanov. Po tem sodeč gre predvsem za igralca, ki se najraje skriva za kopico posebnih učinkov, ki oživijo s pomočjo njegove igralske predstave. Zdaj je stopil tudi za kamero, saj je posnel svoj prvi celovečerec z naslovom Do zadnjega diha (Breathe, 2017).

cover-unicenje Filmski napovednik: Uničenje (2018) JM4_4362.NEF Filmski napovednik: Potnik (2018)
DSC_0440.NEF
Kulturni izbor · film

Film Teksaški pokol z motorko (The Texas Chainsaw Massacre) je leta 1974 osupnil svet. Sledili so mu tudi mnoga nadaljevanja in ponovni zagoni franšize. Zanimiv podatek je, da se je v enem izmed njih pojavil takrat še rosno mladi Matthew McConaughey. Po 43 letih bomo dobili tudi predzgodbo franšize, in sicer v filmu Usnjeni obraz.

cover-unicenje Filmski napovednik: Uničenje (2018) JM4_4362.NEF Filmski napovednik: Potnik (2018)
JM4_4362.NEF
Kulturni izbor · film

Sredi januarja nas čaka divja in razburljiva vožnja na vse ali nič, ki nas bo ob ogledu kriminalnega trilerja Potnik (The Commuter), ki se skoraj v celoti dogaja na potniškem vlaku, zagotovo prikovala na sedeže v kino dvoranah. V do konca napetem trilerju z odličnim Liamom Neesonom v glavni vlogi bo šlo za sekunde, ki bodo ena od glavnih težav osrednjega lika filma na poti do rešitve uganke, ki pa zanj predstavlja tudi edinstveno priložnost.

Maze-Runner-the-maze-runner-37814614-1920-1200 Filmski napovednik: Labirint: Zaton (2018) 08-1-1 Najbolj čudne grozljivke, ki so jih kadarkoli posneli

Zadnje številke

223-CityMagazine-Cover

Trgatev, mošt, listje, kostanj, barve … so prve besede, ki mi švignejo v glavo, ko pomislim na jesen. Ta v meni vedno vzbudi paleto čustev in kot vedno me vsakič znova popolnoma navdušuje z igrami barv. Hkrati pa se v mestu začne dogajati. Vedno več je družabnih
dogodkov, kjer partnerji predstavljajo to ali ono novost. Delovni zagon je na vrhuncu in v glavah mrgoli idej in novih zamisli, poveča
se tudi želja po spremembah.

222-cover-citymagazine #222 – City Magazine – Spet nazaj! cover-221 #221 – City Magazine – Poletje v mestu
sea-30
V zraku · buzz buzz

Ste se kdaj spraševali, kakšno bi bilo življenje na ladji? Kako bi bilo zavezati culo, jo dati na rame in zapluti v širno morje? Življenje in razgledi brez meja, vsak dan pa bi prinesel kaj novega. A to so le sanje ali pobožne želje večine nas. Najbrž le ni tako romantično, kot si zamišljamo. A v moderni tehnološki dobi nam je vsaj nekoliko prizaneseno, saj si takšne predstave lahko ogledamo na svojih mobilnikih.

the-40-year-old-virgin-condom-trouble 10 najpogosteje “googlanih” vprašanj o seksu disneyjeve princese Kako bi bile Disneyjeve princese videti danes?