Film 10 Cloverfield Lane (2016)
Kulturni izbor · film

Cloverfield 2? 10 Cloverfield Lane je skrivni projekt režiserja Vojne zvezd: Sila se prebuja, J. J. Abramsa, ki ga je pred svetom skrival še bolj kot podrobnosti sedmega dela vesoljske sage, ki zadnji mesec po vsem svetu podira vse žive rekorde. Sodeč po prvem napovedniku, ki je padel kot strela z jasnega, in v slogu katastrofe, ki je zadela New York v filmu Pošastno (Cloverfield), kjer smo med drugim videli obglavljenje Kipa svobode, se nam obeta nova srhljiva in misteriozna zgodba. Kaj je tam zunaj? Oglej si prvi napovednik, ki ti bo pognal strah v kosti.

Se še spomnite filma Pošastno (Cloverfield, 2008)? Padca Brooklyn Bridgea, obglavljenja Kipa svobode, New Yorka, ki je postal gromozanska točka Ground Zero, skrivnostne pošasti? Šlo je za mešanico filma Godzila in Čarovnica iz Blaira, saj bil posnet v tehniki ”found footage”. Zdaj Cloverfield dobiva svojevrstno nadaljevanje, 10 Cloverfield Lane. Gre za skrivni projekt proslavljenega režiserja J. J. Abramsa, ki nas vedno znova zalaga z misterioznimi zgodbami (Izgubljeni otok, Super 8, Na robu znanosti …).

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Money Monster (2016)

Sprva je 10 Cloverfield Lane nosil naslova Valencia in The Cellar, a Abramsova produkcijska hiša Bad Robot je zdaj izdala njegovo pravo ime. Kot trdijo, ne gre za pravo nadaljevanje filma Cloverfield, kjer je imel kakopak prste vmes tudi Abrams, sta pa zgodbi povezani. Zaenkrat vemo sledeče. Mlado dekle se po avtomobilski nesreči prebudi v kleti moškega, ki ji proda zgodbo, da je zunanji svet zaradi atomskih bomb uničen. Sprva jo kupi, a potem se začnejo dogajati čudne reči in vrata, ki vodijo v širni svet, so preveč mamljiva … V filmu nastopajo Mary Elizabeth Winstead, John Goodman in John Gallagher Jr., film pa je režiral Dan Trachtenberg.

Film Money Monster (2016) Filmski napovednik: Money Monster (2016) PicMonkey Collageokarji Oskarji 2016: znane so nominacije za oskarje 2016 Film Carol (2016) Filmski napovednik: Carol (2015) Hiša iz kart (House of Cards), 4. sezona Napovednik: Hiša iz kart (House of Cards), 4. sezona