Film Una (2016)
Kulturni izbor · film

Una je filmska adaptacije gledališke igre Črni kos Davida Harrowerja, ki je šokirala svet. ”Najbolj osupljiva posledica Harowerjeve igre so razprave in nesoglasja, ki jih po ogledu zaneti med občinstvom. Črni kos vzbuja goreča mnenja in dileme, ki ne izgorijo zlahka.” V drami Benedicta Andrewsa nastopata Rooney Mara in Ben Mendelsohn.

Una je ameriško-britansko-kanadska drama, posneta po gledališki igri Črni kos (Blackbird) Davida Harrowerja, o mladi ženski (Rooney Mara), ki nepričakovano pride na delovno mesto starejšega delavca (Ben Mendlkesohn), pri katerem išče odgovore o svoji preteklosti, ko je bila kot deklica spolno zlorabljena.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Petdeset odtenkov teme – je Anastasia v smrtni nevarnosti?

Njuna konfrontacija na dan naplavi srhljivo preteklost, ki gledalca pretrese do kosti. Film je premiero doživel na filmskem festivalu Telluride in požel številne pozitivne kritike. Igro Črni kos so uprizorili tudi na slovenskih odrih (glej video zgoraj).


Film Manchester by the Sea (2016) Filmski napovednik: Manchester by the Sea (2016) Chucky Filmski napovednik: Cult of Chucky (2017) – čas je za sedmi del Otroške igre! zookeepers-wife-poster-jessica-chastain 13 knjig, ki jih morate obvezno prebrati, preden postanejo filmi Kako ozdraviti dobro počutje (A Cure for Wellness) Filmski napovednik: Kako ozdraviti dobro počutje (A Cure for Wellness, 2017) · ·